Λύκειο των Ελληνίδων: Εκδήλωση για μαθησιακές δυσκολίες

Το Σάββατο 24.06. διεξήχθη η διάλεξη-συζήτηση με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες και η Διαχείριση τους από εκπαιδευτικούς και γονείς» με εισηγήτρια την κα Αλεξάνδρα Ευαγγέλου και διοργανωτές το Λύκειο Ελληνίδων-Γραφείο Μονάχου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας-Ενορία των Αγίων Πάντων.

 

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τόσο οι γονείς όσο και οι εκπρόσωποι των σχολείων και νηπιαγωγείων ενθουσιάστηκαν από την εμπεριστατωμένη εισήγηση της ομιλήτριας αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με ποικιλία ερωτήσεων από το κοινό.

 

Το κοινό ενθάρρυνε τους οργανωτές ειδικότερα το Λύκειο Ελληνίδων Γραφείο Μονάχου να διοργανωθούν και άλλες εκδηλώσεις αυτού του είδους, αίτημα στο οποίο το ΛτΕ θα ανταποκριθεί με μεγάλη χαρά καθώς θέματα του σχολείου και της μάθησης είναι ένα από τα σημαντικότερα μελήματά του.

 

Ευχαριστούμε την κ. Ευαγγελία Πανάγου, εκπρόσωπο του γραφείου Εκπαίδευσης του Προξενείου Μονάχου που μας τίμησε με την παρουσία της.

 

Δηλώσεις εκπαιδευτικών για την εκδήλωση:

 

Ήταν μια εξαιρετική ενημερωτική εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε ένα θέμα που αφορά όλες τις βαθμίδες της γενικής εκπαίδευσης. Πέρα από την εισήγηση, τέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να στηρίζονται περισσότερο απο γονείς και εκπαιδευτικούς. Πέραν αυτού θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην ενημέρωση μια και οι εκπαιδευτικοί της γενικής εκπαίδευσης σε μεγαλύτερο βαθμό έχουν άγνοια γύρω από τέτοια θέματα.

Σταύρος Ελευθεριάδης

Διευθυντής Ελληνικού Λυκείου,

 

Ευχαριστούμε θερμά τόσο την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κυρία Μάγδα Κωνσταντινίδη για την διοργάνωση της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες, που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό γονείς και εκπαιδευτικούς, όσο και την ομιλήτρια κυρία Αλεξάνδρα Ευαγγέλου, η οποία μοιράστηκε μαζί μας χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το θέμα και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Αθανασία Μόραλη

Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Μονάχου