Αγαπητοί κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης...

Αγαπητοί κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και περιχώρων,

 

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχαιρετούμε σήμερα την όμορφη πόλη σας, ολοκληρώνοντας μια συγκινητική και αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα υιοθεσίας πυρόπληκτων περιοχών, όπου υιοθετήσαμε την περιοχή της Αρχαίας Ζώνης της Μεσημβρίας, αποτέλεσε για όλους μας μια εμπειρία γεμάτη μάθηση, αλληλεγγύη και ευγνωμοσύνη.

 

Η φιλοξενία σας, η ζεστασιά σας και η αγάπη με την οποία μας αγκαλιάσατε θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά μας. Οι μαθητές μας έμαθαν πολλά από την ιστορία, τον πολιτισμό και το πνεύμα αντοχής και ελπίδας που χαρακτηρίζει την περιοχή σας. Οι στιγμές που περάσαμε μαζί σας, η συνεργασία μας και οι σχέσεις που χτίσαμε θα αποτελούν για πάντα ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας.

Αναχωρούμε με ανανεωμένη αίσθηση ευθύνης και δέσμευσης να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αρχαία Ζώνη και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Επιστρέφουμε στο Μόναχο με γεμάτες καρδιές και αναμνήσεις που θα μοιραστούμε με τις οικογένειες και τους φίλους μας και όλη την Ομογένεια.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα όσα μας προσφέρατε. Ελπίζουμε να σας ξανασυναντήσουμε σύντομα και να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη συνεργασία.

 

Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη,

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η Διοίκηση και οι γονείς του αγαπημένου σας σχολείου,

5ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου Σωκράτης!