· 

Κλειστά τα περισσότερα φαρμακεία αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου

2.500 από τα περίπου 2.900 φαρμακεία στην Bαυαρία θα συμμετάσχουν στην πανγερμανική διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη - και ως εκ τούτου θα παραμείνουν κλειστά. Αυτό ανακοίνωσε ο Βαυαρικός Φαρμακευτικός Σύλλογος (BAV). "Με την ημέρα διαμαρτυρίας θέλουμε να δείξουμε τη σημασία των φαρμακείων για την τοπική προμήθεια φαρμάκων", δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Hans-Peter Hubmann.

 

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία

 

Η διαμαρτυρία στηρίζεται σε δυο αιτήματα και δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα.

1) η αμοιβή ανά συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν έχει αναπροσαρμοστεί εδώ και δέκα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα το κόστος έχει αυξηθεί, τονίζει ο Hubmann. Ταυτόχρονα, το προσωπικό, το λειτουργικό κόστος και το κόστος διαβίωσης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

2) Από την άλλη πλευρά η διαμαρτυρία αφορά και την ευελιξία: "Η υπερβολική γραφειοκρατία καθιστά την εργασία όλο και πιο δύσκολη", τονίζει ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Όλο και λιγότερα φαρμακεία

Σύμφωνα με το Βαυαρικό Φαρμακευτικό Επιμελητήριο, ο αριθμός των φαρμακείων στη Βαυαρία μειώνεται από το 2010. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάντα περίπου 3.400 φαρμακεία, ενώ το 2022 υπήρχαν ακόμη 2.882.

Πηγή: Tagesschau