«Πτώχευσε το Attika Reisen: Τι σημαίνει αυτό για τους ταξιδιώτες»

«Η εταιρεία διοργάνωσης ταξιδίων Attika Reisen που ειδικεύεται στην Ελλάδα, πτώχευσε. Σε αυτή την περίπτωση επεμβαίνει το Γερμανικό Ταμείο Ασφάλισης Ταξιδίων για να βοηθήσει όσους πλήττονται.»

 

 Στην ιστοσελίδα του RND αναπαράγεται τηλεγράφημα του DPA σχετικά με την πτώχευση της εταιρείας διοργάνωσης ταξιδίων Attika Reisen, που ειδικεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως ανέφεραν χθες ταξιδιωτικά έντυπα, ενώ η ίδια η εταιρεία δεν έχει προβεί σε δήλωση προς το παρόν.

 

Το Γερμανικό Ταμείο Ασφάλισης Ταξιδίων (DRSF) αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι είναι σε επικοινωνία με την εταιρεία, προκειμένου να διερευνηθούν οι επιπτώσεις για πακέτα ταξιδίων που έχουν ήδη αγοραστεί και ταξίδια που συνδέονται με συγκεκριμένες παροχές, ενώ επισημαίνει ότι σε περίπτωση πραγματικής αδυναμίας πληρωμών, λαμβάνεται μέριμνα για την επιστροφή χρημάτων που έχουν καταβληθεί και για την επιστροφή των ταξιδιωτών από τον τόπο διακοπών. Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Attika Reisen, με έδρα το Μόναχο, υπάρχει εδώ και περισσότερα από 45 χρόνια και η προσφορά της για την Ελλάδα περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 καταλύματα, ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ξενώνες και βίλλες.

 

Όπως αναφέρει σχετικώς το ταξιδιωτικό περιοδικό Touristik Aktuell στην ιστοσελίδα του, πλέον δεν είναι δυνατή η κράτηση ταξιδίων για το καλοκαίρι από την Attika Reisen, ενώ για τη χειμερινή σεζόν που διανύουμε δεν υπήρχαν κρατήσεις, επομένως δεν χρειάζεται να επιστρέψουν ταξιδιώτες από την Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα ταξιδιωτικά πρακτορεία ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η εταιρεία δεν είχε πληρώσει τις προκαταβολές που όφειλε. Περαιτέρω σημειώνεται ότι η Attika Reisen ήταν ασυναγώνιστη σε ό,τι αφορά το προϊόν που προσέφερε για την Ελλάδα και την Κύπρο και ενώ φέτος υπήρχε μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα στις εταιρείες διοργάνωσης ταξιδίων στη Γερμανία, φαίνεται ότι αυτό δεν ίσχυσε στην περίπτωση της Attika Reisen.