· 

Βαυαρία-Κορωνοιός: Τι αλλάζει από το Σάββατο

Από το Σάββατο καταργούνται μια σειρά περιορισμοί αλλά όχι το σύνολο όπως είχε αποφασιστεί πανγερμανικά.

 

Συγκεκριμένα: 

Καταργούνται οι περιορισμοί στις επαφές  καθώς και οι ειδικές ρυθμίσες για λειτουργίες στις Εκκλησίες, συγκεντρώσεις, μουσική και χορό στην εστίαση, πανηγύρια ενώ στα νηπιαγωγεία τα παιδιά δεν θα πρέπει πλέον να είναι άλλο σε σταθερές ομάδες. Θα συνεχίσει να ισχύει το 3G και το 2G όπως μέχρι σήμερα

 

Σχολεία

Οι μαθητές των δημοτικών (1η έως 4η τάξη) δεν θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στο μάθημα και από την μεθεπόμενη Δευτέρα (28 Μαρτίου) θα καταργηθεί η μάσκα και για μαθητές της 5ης και 6ης τάξης.

Στους διαδρόμους και σε κοινούς χώρους η μάσκα παραμένει υποχρεωτική ενώ όπως ανακοίνωσε ο Βαυαρός Υπουργός Υγείας αν διαπιστωθεί κρούσμα σε μια τάξη τότε θα επανέρχεται η υποχρέωση της μάσκας.

 

Νοσοκομεία και κέντρα περίθαλψης 

Οι επισκέπτες σε νοσοκομεία και κέντρα περίθαλψης θα χρειάζονται ένα ημερήσιο τεστ αντιγόνων (Schnelltest) ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στα ιδρύματα αυτά θα πρέπει να προσκομίζουν δυο φορές την εβδομάδα τεστ. Όσοι δεν έχουν ένα από τα δυο πιστοποιητικά θα πρέπει να υπποβάλλονται καθημερινά σε τεστ.

 

Σύμφωνα με την Πανγερμανική απόφαση από 20 Μαρτίου καταργούνται όλοι περιορισμοί. Όμως η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στα ομόσπονδα κρατίδια να προσαρμόσουν την απόφαση στα δικά τους δεδομένα. Έτσι η Βαυαρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη μεταβατική περίοδο και να προχωρήσει στην οριστική κατάργηση δυο εβδομάδες αργότερα δηλαδή από 2 Απριλίου. 

 

Τα υπόλοιπα κρατίδια της Γερμανίας