Μέσα σε μία εβδομάδα πουλήθηκαν 50.000 φανέλες του Κέιν

"Μέσα σε μία εβδομάδα πουλήθηκαν σχεδόν 50.000 φανέλες του Κέιν, την πρώτη ημέρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου σχεδόν 15.000" είπε ο Uli Hoenes σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της πόλης AZ. 

 

Στα καταστήματα της Marienplatz και στην Allianz Arena έγιναν πωλήσεις περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ την πρώτη κιόλας ημέρα".

 

Μια αυθεντική φανέλα κοστίζει 99,95 ευρώ, ενώ η "αυθεντική έκδοση" που φορούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κοστίζει έως και 149,95 ευρώ.

 

"Κάποιος σαν τον Κέιν αποσβένει εύκολα το κόστος της μεταγραφής του. Ίσως σε ένα ή δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αποσβένει εύκολα αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τον σύλλογο". Είτε μέσω των πωλήσεων φανέλας είτε γενικότερα μέσω "των ευκαιριών που παρέχει η FC Bayern στους συνεργάτες της παγκοσμίως με τον Χάρι Κέιν - ειδικά στην Ασία" δήλωσε ο Paul Breitner

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "sportsbrief", η Μπάγερν έχει πουλήσει 2,83 εκατομμύρια φανέλες παγκοσμίως το 2022 και 3,25 εκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά (2021), σύμφωνα με το "sportskeeda". 

 

Ωστόσο, η αναχρηματοδότηση μιας μεταγραφής εκατομμυρίων δολαρίων μόνο μέσω των φανελών είναι μύθος, καθώς το μέσο κέρδος για τον σύλλογο (με τις πωλήσεις σε ιδιώτες και τρίτους μέσω διαφόρων καναλιών διανομής) λέγεται ότι είναι μόλις οκτώ με δέκα ευρώ ανά φανέλα. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για ένα συμπαθητικό ποσό.

 

Foto Facebook/Kane