· 

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης

Σήμερα ανοίγει η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης . Θωρείται ότι είναι μία από τις παλαιότερες και μια από τις πιο διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης είναι μια χριστουγεννιάτικη αγορά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην στην κεντρική πλατεία της αγοράς της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης  και στους γειτονικούς δρόμους και πλατείες. Ξεκινά την Παρασκευή πριν από την πρώτη Κυριακή του Advent και τελειώνει πάντα στις 24 Δεκεμβρίου.

Με περισσότερους από δυόμισι εκατομμύρια επισκέπτες, η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης είναι μια από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία και μια από τις πιο διάσημες στον κόσμο.

Η πρώτη χρονιά της λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης δεν είναι γνωστή - παρά την εντατική έρευνα διαφόρων ιστορικών και ερευνητών. Κάποια στοιχεία τις χρονιές 1610 και 1628.

Το 1948, πραγματοποιήθηκε ξανά για πρώτη φορά μετά την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Χριστουγεννιάτικη Αγορά. 

 

Η αγορά άνοιξε αρχικά την ημέρα της Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών, η ημέρα των εγκαινίων μεταφέρθηκετο 1973 στη στην Παρασκευή πριν από την πρώτη Advent το 1973 και η έναρξη ( πρόλογος) συνοδεύεται πλέον από μουσική από την μπάντα χάλκινων πνευστών της πόλης της Νυρεμβέργης και τη Χορωδία Νέων της Νυρεμβέργης μαζί με σχολικές χορωδίες της πόλης.

 

Nelli Lunkenheimer ist das neue Nürnberger Christkind. Eine Jury wählte die 17-jährige Schülerin für eine zweijährige Amtszeit 2023/24