Οι δεσμοί της ομογένειας του Μονάχου με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί, και η περίπτωση της Θεοφανής Χατζηνικολάου το αποδεικνύει με τον πιο λαμπρό τρόπο.
Μετά τον περσινό πανελλήνιο τίτλο Κορασίδων, η Θεοφανή κατέκτησε φέτος με τα χρώματα του ΑΕΣΧ Πυλαίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων χάντμπολ, ενώ αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικό. Η επιτυχία αυτή την οδήγησε στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα (ISF) στα Σκόπια, όπου η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας κατέλαβε την τιμητική 10η θέση παγκοσμίως – σημειώνοντας μάλιστα μια σπουδαία ισοπαλία απέναντι στην πρώην παγκόσμια νικήτρια, Γερμανία!
Γιατί μας ενδιαφέρει στο Μόναχο;
Η μόλις 16 ετών Θεοφανή, η οποία αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Α1 Εθνικής γυναικών, φέρει ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη μας. Είναι κόρη του Αχιλλέα Χατζηνικολάου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ στο Μόναχο, και εγγονή του εμβληματικού αθλητικού δημοσιογράφου της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, Ασημάκη Χατζηνικολάου.
Ο Ασημάκης Χατζηνικολάου υπήρξε για δεκαετίες η «φωνή» του αθλητισμού για την ομογένεια της Γερμανίας και είναι συγκινητικό να βλέπουμε την τρίτη γενιά της οικογένειας να διακρίνεται και να συνεχίζει την αθλητική παράδοση με τέτοιο ήθος και επιτυχία.









