· 

Γερμανία: Σχεδόν μισό χρόνο για ένα διαβατήριο

Από μια έρευνα στις ιστοσελίδες των Ελληνικών Προξενείων στην Γερμανία προκύπτει ότι το επόμενο ελεύθερο  "ραντεβού" για έκδοση διαβατηρίου φθάνει και μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Αν συνυπολογίσουμε τη διαδικασία αποστολής των δικαιολογητικών στην Ελλάδα (μπορεί να κρατήσει μέχρι και ένα μήνα) και στη συνέχεια το χρόνο για τη διαδικασία έκδοσης και αποστολής από την Ελλάδα τότε η έκδοση μπορεί να χρειάζεται συνολικά μέχρι και 6 μήνες !!!

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (Ελληνική Αστυνομία ή το Υπ. ΕΣωτερικών) πρέπει να σταθεί σ αυτό το πρόβλημα και να βρει λύσεις. Είτε με την πρόσληψη επιτόπιου ή βοηθητικού προσωπικοί αν δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να προχωρήσει σε αποσπάσεις υπαλλήλων από την Ελλάδα. 

 

Αλλά το να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση στην εποχή μας, δηλαδή να χρειάζεται ένας Έλληνας πολίτης μέχρι και 6 μήνες για την έκδοση ενός διαβατηρίου είναι απαράδεκτο. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μια μετά την άλλη γερμανική υπηρεσία κυρίως οι τράπεζες δεν αναγνωρίζουν τις αστυνομικές ταυτότητες επειδή δεν έχουν ημερομηνία λήξης. 

 

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ