Στις 15 Ιανουαρίου η ανοιχτή συζήτηση της Κοινότητας Μονάχου

Ελληνική Κοινότητα Μονάχου

Τι ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η επιτροπή επανεκκίνησης της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου

 

Εν όψει της ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εστιατορίου Alati & Piperi Riegerhofstraße 20, 80686 München η επιτροπή επανεκκίνησης της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου κάλεσε τα τοπικά ΟΜΜΕ (Ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) σε συνέντευξη τύπου.

 

Στην εισαγωγή τους τα μέλη της επιτροπής  Άρης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραβίδας, Μαίρη Μπολοβίνου, Σωτήρης Τσόκας, Παναγιώτης Μηχαηλίδης τόνισαν - συμπερασματικά - τα παρακάτω:

 

Τι θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 

Η ανοιχτή συζήτηση την ερχόμενη Κυριακή αποτελεί συνέχεια της εντολής που έδωσε η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) τον περασμένο Μάιο. 

Συγκεκριμένα η εντολή της Γενικής Συνέλευσης ήταν :

Α) να γίνει καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της Κοινότητας 

Β) να γίνει διάλογος με τα μέλη, τους συλλόγους και τον Ελληνισμό σχετικά με το μέλλον της Κοινότητας του Μονάχου.

 

Η συζήτηση την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, δηλαδή δεν θα τεθεί περιορισμός με την ιδιότητα του μέλους, Κάθε Έλληνας θα μπορεί να συμμετέχει στο διάλογο ανεξάρτητα αν είναι μέλος ή όχι της Κοινότητας.

 

Χρειάζεται ο Ελληνισμός του Μονάχου μια Κοινότητα, έναν φορέα πολιτικής εκπροσώπησης;  Ποιοι οι στόχοι και το πλαίσιο των παρεμβάσεων της Κοινότητας; Πως θα εκφραστεί η συλλογικότητα ; ποιες οι προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει;. Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσαν να ήταν σημεία που θα επικεντρωθεί ο διάλογος επισήμαναν τα μέλη της επιτροπής.

 

Μετά τη συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου 

Στο ερώτημα τι θα ακολουθήσει της εκδήλωσης διαλόγου στις 15 Ιανουαρίου τα μέλη της επιτροπής ανακοίνωσαν το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

 

  • Θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της συζήτησης στις 15 Ιανουαρίου
  • Θα ακολουθήσουν και άλλες μικρότερες συναντήσεις - συζητήσεις 
  • Παράλληλα θα συνεχίσει η προσπάθεια καταγραφής της οικονομικής κατάστασης της Κοινότητας.
  • Το σύνολο των συμπερασμάτων θα κατατεθεί σε Γενική Συνέλευση των μελών (μαζί με τα όποια οικονομικά στοιχεία που αφορά την κατάσταση της Κοινότητας).
  • Η συνέλευση μελών θα αποφασίσει στη συνέχεια ποιο θα είναι το μέλλον της Κοινότητας.

Στο ερώτημα κατά πόσο τα διαδικαστικά ζητούμενα είναι θέματα που απασχολούν την επιτροπή, τα μέλη της επιτροπής επισήμαναν τα παρακάτω:

Η επιτροπή μένει στην ουσία της εντολής της Γενικής Συνέλευσης.

Ουσία σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής είναι να απαντηθούν τα δυο ερωτήματα που αποφάσισε η Συνέλευση των Μελών τον Μάϊο του 2022. Δηλαδή να παρουσιαστεί μια εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Κοινότητας αλλά κυρίως να ξεκινήσει ένας διάλογος στην ελληνική παροικία για το μέλλον της Κοινότητας.