· 

Αναγνωστόπουλος: Ανοιχτή επιστολή για στεγαστικό

Του Αναγνωστόπουλου Χρήστου, πρώην Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου

 

Ανοιχτή επιστολή 

Προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την ελληνόγλωσση παιδεία στο Μόναχο 

 

Για άλλη μια φορά ο ελληνισμός του Μονάχου παλεύει για τα αυτονόητα.

Για άλλη μια φορά πρέπει να προασπίσει την ελληνόγλωσση παιδεία.

Για άλλη μια φορά πρέπει να βγει στους δρόμους για να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του...

 

Γιατί;;;;

 

Γιατί κύριοι αρμόδιοι χτυπάτε την πιο ευαίσθητη χορδή ενός ευηχου και αρμονικού οργάνου, το οποίο είναι ο ελληνισμός του Μονάχου;

 

Ίσως δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο ελληνισμός στο Μόναχο. Ισως δεν ξέρετε ότι έχει πλαισιώσει με αξιόλογους επιστήμονες  όλους τους κλάδους, στην πόλη μας και όχι μόνο. Δεν σας είναι γνωστό ότι η παροικία μας έχει να επιδείξει καταξιωμένους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ευρηματικούς και άξιους τεχνίτες, λόγιους, ευσυνείδητους και ικανούς εργάτες. Σας διαφεύγει η πολιτιστική μας δραστηριότητα, την οποία θαυμάζουν και ακολουθούν πολίτες του Μονάχου ανεξαρτήτου καταγωγής. Μάλλον δεν θα έχετε κάνει κάποια κουβέντα με τις αρχές του Μονάχου για να καταλάβετε πως μας θεωρούν ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και πολιτισμικής σύνθεσης της πόλης και ότι ήμαστε παράδειγμα ένταξης.

 

Όλα αυτά κύριοι δεν είναι αποτελέσματα τύχης.

 

Όλη αυτοί η πολιτισμική λάβα εκρήγνυται από το ηφαίστειο που ονομάζεται ελληνόγλωσση παιδεία. 

 

Το ηφαίστειο αυτό προσπαθήτε να το απενεργοποιήσετε παρουσιάζοντας διάφορα προβλήματα . Έλλειψη εκπαιδευτικών ( έχετε καταργήσει όλα σχεδόν τα κίνητρα για να μπορέσουν να έρθουν), συρρίκνωση σχολικών μονάδων ( έκλεισε το Πυθαγόρας) και τώρα έχετε αφήσει να αιωρείται το κλείσιμο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος Αριστοτέλης , το οποίο αριθμεί περίπου 800 μαθητές σε δημοτικό, γυμνάσιο και τμήματα ελληνικής γλώσσας.

 

Δεν θα πω το γνωστό "αναλάβετε τις ευθύνες σας", διότι πιστεύω πως δεν υπάρχουν ανεύθυνοι αλλά άξιοι και ανάξιοι των ευθυνών τους. Διαλέξτε κύριοι αρμόδιοι το επίθετο που αρμόζει στις πράξεις σας.