· 

Κάλεσμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας για την εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας (Έλληνες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Βαυαρίας) για την εργατική Πρωτομαγιά

 

Η ΕΛΜΕ Βαυαρίας καλεί  την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει, με όλους τους εργαζομένους του Μονάχου και όλους τους εργαζομένους στον κόσμο, στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά με στόχο να αναδειχθεί το μείζον πρόβλημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο Μόναχο.

 

Έχουν περάσει 6 μήνες από την πρώτη μας κινητοποίηση μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαδηλώσαμε ειρηνικά, αλλά με αποφασιστικότητα,    για να μην κλείσει άλλο ένα ελληνικό σχολείο στην περιοχή μας. Στο πλάι μας στάθηκε η ελληνική παροικία που – αν και χωρίς ενιαίο φορέα- έδειξε το ενδιαφέρον  και την αγωνία της για την εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών. 

 

Η σιωπή από την πλευρά του ελληνικού κράτους μόνο ως κωλυσιεργία μπορεί να εκληφθεί. Ανησυχούμε πολύ. Δε θα σταματήσουμε να ζητούμε λύση, μέχρι από τα λόγια να δούμε πράξεις.

 

Μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε  να φέρεουμε αποτελέσματα – αυτό μας διδάσκουν οι υπερεκατοντάχρονοι αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Μονάχου, τη διασχολική επιτροπή, τους φορείς της ομογένειας και κάθε Έλληνα εργαζόμενο να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά .

 

ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας  

Υ.Γ.Η Πορεία των συνδικάτων και των εργαζομένων στο Μόναχο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Μάη 2024, στις 9:30 μπροστά στο Agentur für Arbeit στην Kapuzinerstraße 26