· 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΜΕ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗς ΕΛΜΕ ΒΑΥΑΡΙΑΣ (συνδικαλιστικό όργανο αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία) για τα σχολικό κτίριο στο Freimann

 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Πρόξενε του Μονάχου,

Έχουν περάσει 4 μήνες από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών και ελληνικών συλλόγων  του Μονάχου, μπροστά στο Προξενείο Μονάχου, με μοναδικό αίτημα να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που προέκυψε για τα ελληνικά σχολεία στο Freimann. Ήταν πριν τα Χριστούγεννα του 2023. Εκεί μας διαβεβαιώσατε πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Έχει, επίσης, παρέλθει αρκετός χρόνος από τότε που η Υφυπουργός, κυρία Μακρή, αρμόδια για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, μας ενημέρωσε πως δικηγόρος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονται τα δύο σχολεία μας, το 4ο Δημοτικό « Αριστοτέλης» και το 1ο Γυμνάσιο. Πλησιάζουμε στο Πάσχα του 2024.  Κι όμως, αν και πέρασε τόσος καιρός, υπάρχει σιγή ιχθύος για το θέμα, καμία ενημέρωση προς κανένα φορέα. Ευχόμαστε αυτό να μη σημαίνει κωλλυσιεργία των υπευθύνων..

 

Ως εκπαιδευτικοί των ελληνικών σχολείων στη Βαυαρία, αλλά ταυτόχρονα και ως γονείς κάποιοι εξ ημών, που τα παιδιά τους φοιτούν στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου, έχουμε εύλογο ενδιαφέρον (με τη νομική έννοια του όρου) να ενημερωθούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Εσείς, ως εκ της θέσεως σας, είστε υπεύθυνος στο Μόναχο για τη διαπραγμάτευση και τις ενέργειες του δικηγόρου που όρισε η ελληνική κυβέρνηση. Επίσης, είστε αρμόδιος να υπογράψετε το νέο συμβόλαιο, που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση. 

 

Για τους λόγους αυτούς:

1. Ζητούμε από εσάς πλήρη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων

2. Απαιτούμε λύση για το στεγαστικό πρόβλημα των 2 σχολείων στην περιοχή Freimann

3. Δε δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση ως «λύση» τη συρρίκνωση των σχολείων μας με συγχώνευση/συστέγαση 

4. Απαιτούμε τη διατήρηση και ενίσχυση των σχολείων μας.΄

 

ΑΛΛΟΣ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!

 

Προσδοκώντας μια θετική απάντηση από σας, παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των γονιών και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δίκαιο αγώνα τους, για να παραμείνουν ανοιχτά τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου. Τα σχολεία των παιδιών μας!

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος                    Η Γ. Γραμματέας

Γιαννόπουλος Γιάννης   Παναγή Ρεβέκκα Μαρίνα