· 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΒΑΥΑΡΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Η Ε.Λ.Μ.Ε Βαυαρίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον δίκαιο αγώνα των γονέων για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με το κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο στεγάζονται το 4ο Δημοτικό Σχολείο «Αριστοτέλης» και το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, ώστε να βρεθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Ζήσαμε πέρυσι ξανά αυτή την παρελκυστική πολιτική από την πλευρά του ελληνικού κράτους, που οδήγησε στο κλείσιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείου «Πυθαγόρας». Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τη διαφαινόμενη επανάληψη του έργου φέτος, καθώς δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και οράματος για τη διατήρηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαυαρίας, που τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια επιχορηγούνται από την Βαυαρική Κυβέρνηση, δε χωρά καμιά δικαιολογία για κλείσιμο σχολείων, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέρος στον κόσμο που θα κλείσουν τα σχολεία του. Έμείς, ως εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στα Ελληνικά Σχολεία του εξωτερικού, ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ώστε να εφαρμοστεί έμπρακτα το άρθρο 108 του Ελληνικού Συντάγματος «Tο Kράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Eπίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Eλλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια.»

 

Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος του κτιριακού συγκροτήματος στο Freimann.

 

To Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας