· 

Τα βασικότερα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση:

Τα βασικότερα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση:

 

Γερμανία: Τα βασικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εφάπαξ επίδομα 300 € σε συνταξιούχους

Εφάπαξ επίδομα 200 € σε φοιτητές, σπουδαστές (επαγγελματικές σχολές)

Σε όσους λαμβάνουν επίδομα στέγασης θα δοθεί εφάπαξ 415 € ( 540 € για νοικοκυριά με δυο άτομα και + 100 € για κάθε επιπλέον άτομο )

Το επίδομα τέκνων (Kindergeld) θα αυξηθεί από το 2023 κατά 18 € για το πρώτο και δεύτερο παιδί 

Δικαίωμα έκπτωσης του φόρου σε Home-Office (600 € ετησίως) θα έχουν και εργαζόμενοι με μικρά διαμερίσματα που δεν έχουν ξεχωριστό γραφείο.

Αύξηση του επιδόματος για τους απόρους: Στις αρχές του επόμενου έτους, το SPD, οι Πράσινοι και το FDP θέλουν να αυξήσουν το επίδομα για τους απόρους σε περίπου 500 Ευρώ. Σήμερα οι άγαμοι λαμβάνουν βασική ασφάλεια 449 Ευρώ το μήνα.

Νέο παγγερμανικό εισιτήριο για τα αστικά ΜΜΜ: Ο συνασπισμός θέλει να δημιουργήσει ένα νέο παγγερμανικής ισχύος εισιτήριο για τα ΜΜΜ. Στόχος είναι ένα εύρος τιμών μεταξύ 49 και 69 Ευρώ το μήνα, αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής Συνασπισμού. Τα κρατίδια θα πρέπει ακόμη να συμφωνήσουν ως προς τη χρηματοδότηση. «Θα διαθέσουμε 1,5 δις Ευρώ για ένα τέτοιο έργο», είπε ο Scholz. Από το εισιτήριο των 9 Ευρώ ο κυβερνητικός συνασπισμός συμπέρανε ότι ένα τέτοιο εισιτήριο έχει νόημα, έστω κι αν όχι σε αυτή την τιμή.