Εκλογκό ειδοποιητήριο - Εκλογές συμβουλίου Ενσωμάτωσης

Το εκλογικό ειδοποιητήριο (δείγμα) που θα σταλεί με το ταχυδρομείο από το Δήμο Μονάχου τις επόμενες μέρες και αφορά τις εκλογές του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης (Migrationsbeirat).

 

To εκλογικό ειδοποιητήριο θα το λάβουν (και) όλοι οι Έλληνες (άνω των 18 ετών και κάτοικοι Μονάχου τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες).

 

Τι είναι το εκλογικό ειδοποιητήριο και τι πρέπει να κάνω ; 

Υπάρχουν δυο επιλογές

 

1) Με το εκλογικό ειδοποιητήριο πηγαίνεις την ημέρα των εκλογών (19 Μαρτίου) στο εκλογικό κέντρο που αναγράφεται στην μπροστινή σελίδα πάνω αριστερά. Συνήθως το εκλογικό κέντρο είναι σχετικά κοντά στη διεύθυνση κατοικίας σου.

                                                  ή 

2) Συμπληρώνεις την πίσω πλευρά του ειδοποιητηρίου και το στέλνεις στην αρμόδια εκλογική υπηρεσία ταχυδρομικά ( ή δια χειρός) για να λάβεις το ψηφοδέλτιο ταχυδρομικώς και να ψηφίσεις στις εκλογές με "επιστολή". Δηλαδή να μην χρειαστεί να πας την ημέρα των εκλογών στο εκλογικό κέντρο αλλά να ψηφίσεις στο σπίτι σου και να στείλεις το ψηφοδέλτιο με το ταχυδρομείο (δωρεάν).

 

Την αίτηση να ψηφίσεις με επιστολή μπορείς να την καταθέσει ο ψηφοφόρος και διαδικτυακά. 

Συγκεκριμένα : 

  • Ηλεκτρονικά έως 15 Μαρτίου στη σελίδα  www.briefwahl-muenchen.de 
  • Με E-Mail στη διεύθυνση briefwahl.kvr@muenchen.de). Στο αίτημα πρέπει να αναγράφονται Επίθετο, Όνομα, Ημ. γεννήσεως, Διεύθυνση κατοικίας. 

 Η ελληνική λίστα που συμμετέχει στις εκλογές - Τα ονόματα των υποψηφίων