Τι σημαίνει η συνδρομή για Facebook και Instagram

Αυτές τις μέρες, πολλοί χρήστες του Facebook και του Instagram αναρωτιούνται για ένα  παράθυρο που εμφανίζεται όταν ανοίγουν την εφαρμογή. Το Facebook και το Instagram είναι πλέον διαθέσιμα και ως συνδρομητική εφαρμογή. Τι σημαίνει αυτό. 

 

Η εταιρεία διαδικτύου Meta εισάγει μια συνδρομή επί πληρωμή για τη χρήση του Facebook και του Instagram που θέλει ο λογαριασμός του να μην έχει διαφημίσεις. 

Αν κάποιος θέλει να να χρησιμοποιήσει τα δύο κοινωνικά δίκτυα χωρίς διαφημίσεις, θα πρέπει να πληρώνει δέκα ευρώ το μήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Αν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές στο smartphone σας, η συνδρομή είναι σχεδόν 3 ευρώ ακριβότερη. 

 

Για έναν επιπλέον συνδεδεμένο λογαριασμό - για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί τόσο το Facebook όσο και το Instagram χωρίς διαφημίσεις - θα χρεώνεται επιπλέον έξι ευρώ μετά από μια μεταβατική περίοδο. Μέχρι την 1η Μαρτίου 2024, η πρώτη συνδρομή θα καλύπτει όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς στο ενός χρήστη. 

 

Οι τιμές για τις συνδρομές που συνάπτονται σε smartphone είναι υψηλότερες. Εκεί, η συνδρομή θα κοστίζει 12,99 ευρώ αντί για 10 ευρώ. Η Meta μετακυλύει έτσι τις πληρωμές προμήθειας προς τους διαχειριστές των  εφαρμογών, την Apple και τη Google, στους τελικούς πελάτες.

 

Πρέπει όμως να πληρώσω υποχρεωτικά ; Όχι ! Όταν έρθει η ειδοποίηση σου δίνει δυο δυνατότητες. 

 

Με συνδρομή άρα χωρίς διαφημίσεις ή χωρίς κόστος όπως μέχρι σήμερα αλλά με διαφημίσεις