· 

Αυξημένες τιμές στάθμευσης στα γερμανικά αεροδρόμια

Αυξημένες τιμές στάθμευσης στα γερμανικά αεροδρόμια: το Μόναχο στην κορυφή του καταλόγου με τις ακριβότερες τιμές

Το αεροδρόμιο του Μονάχου είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που αναλύθηκε για τη χρέωση ανά εβδομάδα για τη φθηνότερη θέση στάθμευσης κοντά στον τερματικό σταθμό που είναι 120 ευρώ. Ωστόσο, αν κάποιος χρειάζεται σχετικά αυθόρμητα μια θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο, οι τιμές είναι μερικές φορές κοντά στα 300 ευρώ και συνεπώς πάνω από εκείνες των πόλεων όπως το Ντίσελντορφ ή το Βερολίνο. Σε αντίθεση με άλλα αεροδρόμια, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται καν η παραμονή σε αίθουσα Lounge . 

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ η στάθμευση είναι επίσης ακριβή (294 ευρώ), αν και οι ταξιδιώτες εκεί έχουν πρόσβαση σε Lounge . Στα αεροδρόμια του Βερολίνου/Βρανδεμβούργου (280 ευρώ), της Κολωνίας/Βόννης, του Αμβούργου (273 ευρώ αντίστοιχα) και της Φρανκφούρτης (252 ευρώ), οι ταξιδιώτες μπορεί να  να πληρώσουν περισσότερα για στάθμευση μιας εβδομάδας από ό,τι για μια μέση πτήση μετ' επιστροφής από τη Γερμανία προς τη Μαγιόρκα.

Ειδικά η παραλαβή φίλων και συγγενών απευθείας από τον τερματικό σταθμό γίνεται γρήγορα πολύ ακριβή. Η στάθμευση στο χώρο του τερματικού σταθμού είναι συνήθως δωρεάν για πέντε έως 15 λεπτά, αλλά μετά από αυτό γίνεται γρήγορα εξαιρετικά ακριβή. Στη Στουτγάρδη, για παράδειγμα, μια μέγιστη στάση 30 λεπτών κοστίζει 40 ευρώ, σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι μια θέση στάθμευσης μιας εβδομάδας στο αεροδρόμιο της Δρέσδης.

Η στάθμευση στο αεροδρόμιο της Δρέσδης είναι ιδιαίτερα φθηνή. Στην καλύτερη περίπτωση, οι ταξιδιώτες πληρώνουν μόνο 15 ευρώ την εβδομάδα για μια θέση στάθμευσης που δεν απέχει περισσότερο από 750 μέτρα από τον πλησιέστερο τερματικό σταθμό. 

Πηγή: ΑZ