Ελληνική Κοινότητα Μονάχου: Ανοιχτή συζήτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ανοιχτή συζήτηση 

 

Η συζήτηση θα γίνει στο χώρο συνεδριάσεων του εστιατορίου «Αλάτι Και Πιπέρι», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:30 Riegerhofstraße 20, 80686 München, U5 Laimer Platz.  

 

Η Επιτροπή Επανεκκίνησης της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου  και το Προεδρείο  της τελευταίας Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας, καλούν όλους τους Έλληνες μετανάστες του Μονάχου και των περιχώρων σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:  

« Αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Ανασυγκρότησης σχετικά με τα οικονομικά της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και η προοπτική ανασυγκρότησης της Κοινότητας» 

 

Η συζήτηση θα γίνει στο χώρο συνεδριάσεων του εστιατορίου «Αλάτι Και Πιπέρι», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:30 Riegerhofstraße 20, 80686 München, U5 Laimer Platz.  

 

Η Επιτροπή καλεί όλους και όλες που ενδιαφέρονται για την παρουσία και τη δράση της Κοινότητας των Ελλήνων στο Μόναχο να συμμετέχουν στη συζήτηση. Όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν θα μελετηθούν από την Επιτροπή και θα παρουσιαστούν σε Συνέλευση το αμέσως επόμενο διάστημα – όχι αργότερα από δύο μήνες- στην οποία θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.  

 

Η Επιτροπή Επανεκκίνησης, όλο το προηγούμενο διάστημα κατέβαλε προσπάθεια να της παραδοθούν τα πρακτικά της Κοινότητας, αρχεία σχετικά με τα οικονομικά πεπραγμένα καθώς και προσπάθησε να βρει παλιά μέλη των ΔΣ ώστε να βοηθήσουν σε αυτή την έρευνα.  

 

Ελάχιστα στοιχεία ήρθαν  στα χέρια της Επιτροπής, ενώ η παντελής αδιαφορία σχεδόν όλων των μέχρι πρότινος ενεργών και μη μελών του ΔΣ – του πρώην προέδρου συμπεριλαμβανομένου – δεν  βοήθησε στο να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για την οικονομική/πολιτική/πολιτιστική δράση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου.   

 

Στη συζήτηση θα παρουσιαστούν κατ’ αρχήν ότι στοιχεία έγινε κατορθωτό να προσκομιστούν, ενώ η Επιτροπή περιμένει τον προβληματισμό και τις προτάσεις όλων για την προοπτική και τις δράσεις μιας πραγματικά ενεργής και ζώσας Ελληνικής Κοινότητας στο Μόναχο και τα περίχωρα.  

 

Η Επιτροπή Επανεκκίνησης της Ελληνικής Κοινότητας στο Μόναχο