· 

,,Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου,,

Θερινό σινεμά με ελληνικά διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου – είσοδος ελεύθερη

Θερινό σινεμά με „Suntan“ και Κυριακάτικο Chill-Out πάρτι πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές

 

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ανακοινώνει με χαρά ότι η ταινία "Suntan" του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου θα προβληθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στο θερινό σινεμά Popup Sommerkino, που βρίσκεται στο προαύλιο της Ανώτατης Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Μόναχο (Arcisstraße 15). 

Η πολυβραβευμένη ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλο παρακολουθεί την ιστορία ενός μεσήλικα γιατρού που ερωτεύεται μια νεαρή τουρίστρια στην Αντίπαρο. Η ταινία είναι γνωστή για την εκδοχή της πάνω στην ανθρώπινη επιθυμία, την ευθραυστότητα και την ανάγκη για αποδοχή, ενώ είχε αποσπάσει πολλά βραβεία. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πραγματοποιήσουν κράτηση μέσω της ιστοσελίδας greekfilmweek.com – οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκινάει στις 7 το απόγευμα με πάρτι DJ, μουσική, σνακ και κοκτέιλ, ενώ η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ. 

Αναμένεται καλός καιρός, και η ταινία θα προβληθεί στα ελληνικά με γερμανικούς υπότιτλους.

 

Το πρώτο Cinebaklava έρχεται – στις 30 Ιουλίου θερινά και δωρεάν 

Επιπλέον, για πρώτη φορά διοργανώνεται το "Cinebaklava", μια συνεργασία μεταξύ των Cinephile Μονάχου της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου και του συλλόγου Sinematürkπου διοργανώνει τις αντίστοιχες Τουρκικές Ημέρες Κινηματογράφου. Το Cinebaklava πραγματοποιείταιτην Κυριακή 30 Ιουλίου, πάλι στο θερινό σινεμά Popup Sommerkino, που βρίσκεται στο προαύλιο της Ανώτατης Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Μόναχο (Arcisstraße 15) και με δωρεάν είσοδο.

Τους ενδιαφερόμενους περιμένουν Food Trucks, ποτά, ζωντανή μουσική, καθώς και η προβολή της γερμανικής ταινίας του Φατίχ Ακίν, "Κουζίνα της Ψυχής" (Soul Kitchen), με τον Έλληνα ηθοποιό Αδάμ Μπουσδούκος. Η ταινία θα προβληθεί στα γερμανικά χωρίς υπότιτλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πραγματοποιήσουν κράτηση μέσω της σελίδα Rausgegangen – οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

 

Η διαχρονική «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη έρχεται στο Μόναχο 

Στις Παρασκευή 11 Αυγούστου, η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου υπόσχεται ένα ταξίδι αισθητικής και συναισθημάτων. Αφού στις 20:00 στο Neues Rottmann θα προβληθεί το κινηματογραφικό διαμάντι "Γλυκιά Συμμορία" του Νίκου Νικολαΐδη που θα λάμψει για πρώτη φορά στην Γερμανία σε νέα ψηφιακά επεξεργασμένη μορφή, προσφέροντάς ένα αξέχαστο θέαμα.

Η ταινία ακολουθεί τον Αργύρη, τον πρόσφατα αποφυλακισμένο φίλος του Ανδρέας, την Μαρίνα και την Σοφία. Η παρέα ζει σε μια μονοκατοικία που μοιάζει με το κάστρο του Δράκουλα. Έχουν φτάσει σε ένα συναισθηματικό, οικονομικό, ψυχικό και σωματικό αδιέξοδο κι αναζητούν κάτι πάνω στο οποίο θα ακουμπήσουν, κάτι για το οποίο θα άξιζε ακόμα και να πεθάνουν. Την πρωτότυπη μουσική για την ταινία έχει γράψει ο μοναδικός Γιώργος Χατζηνάσιος.

Η προβολή θα λάβει χώρα στο σινεμά Neues Rottmann στα πλαίσια των Κινηματογραφικών Βραδιών Τέχνης και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αρχές Αυγούστου