· 

Κοινότητα Haar και ΑΧΕΠΑ Μονάχου

Δελτίο τύπου: ΗΕλληνική Κοινότητα Χάαρ προσκαλεί πρόσφυγες από την Ουκρανία στο “Διαπολιτισμικό Τραπέζι” που  οργανώνει την Κυριακή, 20.03.2022, και κάθε  Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χάαρ (Poststadl). Θα συμμετέχουν φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας που μιλούν την  ουκρανική γλώσσα  κι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν παρέχοντας χρήσιμες

πληροφορίες στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Εκτός από τη συζήτηση θα υπάρχει η δυνατότητα για συμμετοχή σε μαθήματα χορού και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε τον πόνο για λίγο στην άκρη δίνοντας χώρο στη χαρά και τη διασκέδαση.

 

Παράλληλα η Κοινότητά μας ενεργοποιείται στην παροχή βοήθειας προς τον ουκρανικό λαό σε συνεργασία με το Δήμο Χάαρ  και την Οργάνωση της AHEPA  στο Μόναχο.   

Στο χώρο μας συγκεντρώνονται δωρεές σε είδος, οι οποίες αποστέλλονται κάθε εβδομάδα από το Δήμο Χάαρ στα ευρώ-ουκρανικά σύνορα. 

Τα απαραίτητα είδη  που συλλέγουμε   κατά  τις  ώρες  λειτουργίας  του γραφείου μας είναι:

  • - παιδικός ρουχισμός
  • -παιδικές τροφές (λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ημερομηνία λήξης)
  • -ιατροφαρμακευτικό υλικό (αντισηπτικά, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα)
  • -είδη προσωπικής υγιεινής
  • -στρώματα, κουβέρτες, υπνόσακοι και χειμερινός ρουχισμός (μπουφάν, γάντια, σκουφιά) 
  • -τρόφιμα που δεν έχουν λήξει. 

 

Θα χαρούμε για τη συμμετοχή όσων το επιθυμούν στην πρωτοβουλία αγάπης  προς τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου. Το κτήριο, στο οποίο στεγάζονται οι χώροι της κοινότητας, βρίσκεται επί της οδού Münchener Str. 3, 85540  Haar  και διαθέτει δωρεάν υπόγειο πάρκινγκ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 01713804964. 

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ. της Κοινότητας

Ο Πρόεδρος

Απόστολος Κώτσης

 

Με την ευγενική υποστήριξη:

AHEPA München Friedrich von Thiersch e.V.

www. ahepa-munich.org

info@ahepa-munich.org

 

Kommentar schreiben

Kommentare: 0