Το Ίδρυμα Παλλάδιον σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Ελληνικού Λυκείου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής» και την καθηγήτρια Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας Μονάχου-Universität der Bundeswehr München κα. Καθηγ. Δρ. Ειρήνη Ντούτση, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τις μαθήτριες και μαθητές του Ελληνικού Λυκείου με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η έναρξη με το θεωρητικό μέρος έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Μαΐου στους χώρους του Ελληνικού Λυκείου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής»
Την εισήγηση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι μαθήτριες και μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου.
Θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια στους χώρους του Πανεπιστημίου-Universität der Bundeswehr München.
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Δρ Ειρήνη Ντούτση, τον λυκειάρχη κ. Σταύρο Ελευθεριάδη και τους εκπαιδευτικούς για την αγαστή συνεργασία, καθώς και το μαθητικό κοινό για την ενεργή συμμετοχή του με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμφερείς διαλέξεις από Έλληνες και Γερμανούς επιστήμονες που θα επικεντρώνονται στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους επιστημονικούς και επαγγελματικούς τομείς.

















