· 

Πως πέθανε η Κλεοπάτρα

H Kleopatra Tatsi με τον σύζυγό της Klaus Pfeiffer
H Kleopatra Tatsi με τον σύζυγό της Klaus Pfeiffer

Πως πέθανε η Κλεοπάτρα 

Πέθανε σε ηλικία 50 ετών η γαστρονόμος του Μονάχου Κλεοπάτρα Τάτση από προβλήματα μετά από ιατρική πράξη. Πάνω από 300 άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία στο Βόρειο Νεκροταφείο του Μονάχου.

 

Η Κλεοπάτρα πέθανε αναπάντεχα σε ηλικία 50 ετών. Η διάσημη γαστρονόμος  του Μονάχου πέθανε στις 12 Ιουλίου κατά τη διάρκεια ιατρικής επέμβασης. Την περασμένη Τετάρτη ο Έλληνας κηδεύτηκε στο Μόναχο στο Βόρειο Νεκροταφείο με περισσότερους από 300 καλεσμένους.

 

Ο παρουσιαστής της τελετής Hugo Bachmaier εξέφρασε τη θλίψη του στη «Bild». Είπε ότι γνώριζε την Tάτση μόνο «με χαμόγελο».

 

Η Τάτση είχε διαχειριστεί το γνωστό ελληνικό εστιατόριο «Cavos» στην άκρη του Αγγλικού Κήπου. O Cavos έπρεπε να κλείσει το 2014 μετά από προβλήματα με κατοίκους της περιοχής. Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, άνοιξε υπό νέες συνθήκες και με το όνομα «Moro Mou» (αγγλικά: «My Baby»).

 

Η Κλεοπάτρα γιόρτασε μόλις στα τέλη Ιουνίου τα 50α γενέθλιά της. Και με τον διάδοχο του Cavos “Moró Mou” μόλις το περασμένο καλοκαίρι μετά το αναγκαστικό διάλειμμα της πανδημίας, γιόρτασε μια επιτυχημένη επιστροφή στην πολυτελή γαστρονομική σκηνή του Μονάχου.

 

«Ήταν άνθρωπος της χαράς και της αγάπης», είπε ο σύντροφός της και συνεργάτης της, Klaus Pfeiffer (52) στην BILD.

 

«Η Κλεοπάτρα είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της. Ήταν πάντα θετική»

«Είχε χάρισμα, μπορούσε απλώς να το κάνει, να διευθύνει ένα εστιατόριο. Και την ξέρω μόνο με ένα χαμόγελο», είπε ο παρουσιαστής της τελετής Hugo Bachmaier (65) στην BILD. «Ο θάνατός σου ανοίγει μια βαθιά τρύπα στη σκηνή του Μονάχου.»

 

Ο παραγωγός ταινιών Martin Krug (65) ήρθε επίσης στην κηδεία. «Γνωρίζω την Κλεοπάτρα 23 χρόνια, από τότε που ζω ξανά στο Μόναχο.»

 

Ο Martin Krug ήταν τακτικός στο θρυλικό «Cavos» και πιο πρόσφατα στο διάδοχο «Moró Mou»: «Ήταν μια από τις πρώτες βαθύτερες γνωριμίες στο Μόναχο για μένα. Η Κλεοπάτρα ήταν πάντα θετική. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Αυτό την έκανε να ξεχωρίσει. Είχαμε βαθιές συζητήσεις για την οικογένεια, τη ζωή, τα σημαντικά θέματα».

 

Μα τι έγινε? Στις 6 Ιουλίου, ηΤάτση έκανε επέμβαση στη μύτη του σε κλινική ημέρας στο Wolfratshausen, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD. Το ρινικό σας διάφραγμα έπρεπε να διορθωθεί. Πράγματι, μια διαδικασία ρουτίνας. Αλλά τότε κάτι πήγε τρομερά στραβά. Υπήρχαν προβλήματα με την αναισθησία ή τη διασωλήνωση. Η Τάτση φέρεται να ήταν ξαπλωμένος στο χειρουργικό τραπέζι για αρκετά λεπτά χωρίς παροχή οξυγόνου. Έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική. Όταν όμως διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος, η οικογένεια απενεργοποίησε την υποστήριξη ζωής.

 

Προφανώς, η διασωλήνωση κατά τη διάρκεια της αναισθησίας πήγε στραβά και η Κλεοπάτρα έμεινε χωρίς οξυγόνο για αρκετά λεπτά

 

Η Κλεοπάτρα κηρύχθηκε νεκρή στις 12 Ιουλίου. Όπως ανακάλυψε η BILD, ο πλησιέστερος συγγενής της, η έγκυος κόρη Priscilla, προφανώς έπρεπε να πάρει τη σπαρακτική απόφαση.

 

Είναι 7 μηνών έγκυος. Η Κλεοπάτρα θα γινόταν γιαγιά σε μόλις δύο μήνες.

«Η Κλεοπάτρα μεγάλωσε μόνη της την κόρη της. Αυτό θα ήταν μία εκπλήρωση για εκείνη».

Σύμφωνα με τον εμπορικό δικηγόρο του Μονάχου Σταύρο Κωσταντινίδη (56), αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι αναφορές.»

Μόνο τότε θα αποφασίσουν αν θα προβούν σε μέτρα κατά της κλινικής και των γιατρών.

Πηγή΅kourdistoportokali