Τι είναι η φιλανθρωπική που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2019

Τι ακριβώς είναι η φιλανθρωπική

14 φορείς προσφέρουν έναντι μόλις 1 € το κομμάτι πίτες, γλυκά και εδέσματα που οι ίδιοι έχουν ετοιμάσει αφιλοκερδώς ή έχουν φέρει μεμονωμένοι πολίτες αλλά και ελληνικά ζαχαροπλαστεία.

 

Από τις 10 π.μ. έως στις 18.00 μπορεί ο καθένας να έρθει και να αγοράσει γλυκό, να πιεί καφέ.

Στις αίθουσες υπάρχουν καθίσματα για περίπου 70 άτομα, συνήθως όμως ο κόσμος είναι περαστικός και αυτός είναι ο στόχος μας.

 

Αφιλοκερδώς θα συνοδεύουν με μουσική τα «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» τα «ΠΑΙΔΙΑ του Μονάχου», το POLYPHONO, οι «Μουσικές διαδρομές» καθώς ο Κώστας με το Μενέλαο..

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπάρχει και φέτος παζάρι βιβλίου με ελληνικά και γερμανικά βιβλία.

 

Στόχος της φιλανθρωπικής

Στόχος μας δεν είναι απλά η συγκέντρωση χρημάτων για ένα ίδρυμα.

Στόχος μας είναι :

 

Η ευαισθητοποίηση του Ελληνισμού σε θέματα κοινωνικά

Η συμμετοχική και συλλογική διαδικασία και δράση φορέων και συλλόγων του Μονάχου 

Η δυνατότητα συμμετοχής του Ελληνισμού ανεξάρτητα οικονομικής δυνατότητάς του

 

Που και πότε θα πραγματοποιηθεί

                                       Κυριακή 8.12.2019

Freizeitheim Westend, Westendstr 66a. (U-Bahn 4,5 Station Schwanthalerhöhe, ή Λεωφορείο 53 στάση Schwanthalerhöhe ή Τραμ 18 /19 στάση Schrenkstr

Από ώρα 10.00 π.μ. έως 17.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Που θα δοθούν τα έσοδα 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο ίδρυμα "Άσπρες Πεταλούδες" Ίδρυμα Ειδικών Παι­διών – Ατόμων Ν. Μαγνη­σίας, Οικοτροφείο και Σωματείο Φί­λων Ιδρύμα­τος. Σκοπός του Ιδρύματος εί­ναι η περίθαλψη και φροντίδα παιδιών με νοη­τική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές, επι­ληψία, αυτι­σμό, εγκεφαλο­πάθειες, κινητικές δυσκολίες και αισθη­τηριακές διατα­ραχές

 

Παράλληλα θα ενισχυθεί συμβολικά και το ίδρυμα για αστέγαστα παιδιά στη Γερμανία Off Road Kids  (Straßenkinder & junge Obdachlose in Deutschland) καθώς, όπως και στις δυο τελευταίες εκδηλώσεις θα δοθούν περίπου 1000 κομμάτια γλυκά, πίτες και εδέσματα στην St. Bonifaz στην Karlstr στο Μόναχο που φροντίζει αστέγους στην πόλη.

 

Λίγα λόγια για τις Άσπρες Πεταλούδες στις οποίες θα δοθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την 5η φιλανθρωπική εκδήλωση φορέων και συλλόγων Μονάχου στις 8.12.2019

 

Το Ίδρυμα με την επωνυμία "Άσπρες Πεταλούδες" ιδρύθηκε το 1970, με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Φιλανθρωπικού Σωματεί­ου "Βοήθεια Ζωής προς το Ειδικό Παιδί – Άτομο". Από το 1974 αποτελεί ΝΠΙΔ. 

 

Σήμερα με την επωνυμία "Άσπρες Πεταλούδες" λειτουργούν Ίδρυμα Ειδικών Παι­διών – Ατόμων Ν. Μαγνη­σίας, Οικοτροφείο και Σωματείο Φί­λων Ιδρύμα­τος. Σκοπός του Ιδρύματος εί­ναι η περίθαλψη και φροντίδα παιδιών με νοη­τική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές, επι­ληψία, αυτι­σμό, εγκεφαλο­πάθειες, κινητικές δυσκολίες και αισθη­τηριακές διατα­ραχές

 

Ποιοι φορείς και σύλλογοι διοργανώνουν την 5η φιλανθρωπική εκδήλωση :

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ και την εκδήλωση συνδιοργανώνουν Δορυφόρος, Eνορία του Αγ. Γεωργίου και οι σύλλογοι Αιγαίου, Ελασσονιτών, Επτανησίων, Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Κοζανιτών, Κρητών, Μακεδόνων, Θεσσαλών, Ποντίων καθώς επίσης του "Ελληνικού Σπιτιού", του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου, ΧΕΠ (Χοροεργαστήρι Πολιτισμού) και του Multikulturelles Jugendzentrum Westend.

 

Ποιοι σύλλογοι στηρίζουν την εκδήλωση: 

Η Ενορία των Αγίων Πάντων, το Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ), η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων, ο πολιτιστικός σύλλογος «Λύκειον των Ελληνίδων», η Φιλαρμονία, ο σύλλογος Σερραίων, ο σύλλογος Ηπειρωτών «Σούλι», Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ, Ελληνική Κοινότητα Χααρ, FC Hellas, ΤC Philathlos, τα πορτάλ gr-news.de, bavariagr.de, Hellastv.de και το συνοικιακό συμβούλιο 8 του Δήμου (Schwanthalerhöhe).

 

Πως μπορείτε να βοηθήσετε :

Οικονομικά: Τα χρήματα μπορείτε να τα φέρετε την ημέρα της εκδήλωσης ή να τα εμβάσετε στον τραπεζικό λογαριασμό.

 

(Για τα χρήματα θα λάβετε απόδειξη την οποία μπορείτε να καταθέσετε στην εφορία για απαλλαγή του ποσού.  Μέχρι 200 € απλή απόδειξη, άνω των 200 € ειδική απόδειξη.

 

· Φέρνοντας γλυκά, πίτες ή εδέσματα την ημέρα της εκδήλωσης . Προσφέροντας νερά και άλλα μη αλκοολούχα ποτά. 

 

· Δηλωθείτε εθελοντής και ελάτε να βοηθήσετε την ημέρα της εκδήλωσης ή πριν την εκδήλωση στην ενημέρωση του Ελληνισμού

 

· Φέρνοντας ελληνικά βιβλία που θα μπορούμε να διαθέσουμε στο παζάρι βιβλίου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο ίδιο χώρο.

 

Τραπεζικός λογαριασμός:

Doryforos e.V., Piraeus Bank  IBAN: DE46 5242 0600 8167 9623 93 

SWIFT/ΒIC: ABGR DE FF

Verwendungszweck:  ASPRES PETALOUDES

 

Το ιστορικό των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων

Στην πρωτοβουλία του «Δορυφόρου» για τη διοργάνωση κοινής φιλανθρωπικής εκδήλωσης το 2016 συμμετείχαν φορείς και σύλλογοι που είχαν έδρα τους στην περιοχή του Βέστεντ.

 

Τα έσοδα της 1ης φιλανθρωπικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 31.01.2016 ανήλθαν σε 4.020 € και δόθηκαν στην «Κυβωτό του κόσμου».

 

Στις 29 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιείται η δεύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση, αυξάνεται ο αριθμός των συλλόγων που προσφέρουν γλυκά και πίτες και τα έσοδα που διατέθηκαν στο ορφανοτροφείο «Μέλισα» στη Θεσσαλονίκη ανήλθαν σε 8.190 €

 

Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιείται η 3η φιλανθρωπική εκδήλωση και πάλι στο Freizeitheim Westend όπου συγκεντρώθηκαν 8.890 € και τα οποία δόθηκαν στο ίδρυμα «ΧΑΡΑ / κέντρο ειδικών ατόμων»

 

Η 4η φιλανθρωπική εκδήλωση φορέων και συλλόγων Μονάχου πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018 στο Freizeitheim και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στο Λύρειο Ίδρυμα που βρίσκεται στο Νέο Βουτζά και το οποίο κάηκε από τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 στην Αττική Το ποσό που συγκεντρώθηκε στην τελευταία, 4η φιλανθρωπική εκδήλωση, ανήλθε σε 16.481,46 €.