Οι φωτογραφίες που επιλέχτηκαν ως οι καλύτερες του διαγωνισμού φωτογραφίας 2019 του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ με θέμα το Μόναχο

Παρατηρήσεις:

1. Η μεγάλη συμμετοχή τόσο φωτογράφων όσο και φωτογραφιών δυσκόλεψε την επιλογή.

2. Ως καλύτερες φωτογραφίες έκρινε η κριτική επιτροπή (κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις περισσότερες περιπτώσεις και με τα δικά σας εμαιλ και λαικ) τις φωτογραφίες του Δημήτρη Σχοινιανάκη, όπου μέσα στις φωτογραφίες που επιλέχτηκαν βρίσκεται ο ανώτερος αριθμός φωτογραφιών που μπορούσε να επιλεγεί ανά άτομο δηλ. 3 φωτογραφίες.

3. Μέσα στις φωτογραφίες είναι και οι φωτογραφίες δυο μαθητών οι οποίες επιβραβεύτηκαν εξ αρχής για τη συμμετοχή (και όπως αποδείχτηκε από τα like και τα εμαιλ που λάβαμε όχί μόνο). 

4. Τέλος, μέσα στις επιλεγμένες φωτογραφίες είναι και ενός γερμανού συμπολίτη μας επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τη συμμετοχή του.

5. Ακουλουθούν τα ονόματα όσων οι φωτογραφίες επιλέχτηκαν (η σειρά της κατάταξης είναι τυχαία) :

 

Δημήτρης Σχοινιανάκης

Χριστίνα Χατζηπαρασίδου

Κωνσταντίνος Αβραμίδης, μαθητής

Ευτυχία Σοφία Αβραμίδου (μαθήτρια)

Φώτης Μάραντος

Κική Αναστασίου

Μαρίνα Καιταλίδου

Νεφέλη Γεμιστού-Σκούτα

Σοφία Μησαιλίδου

Βασιλική Παναγιώτου

Νοχός Γρηγόριος

Σπύρος Ροκομός

Αθηνά Κίτσιου

Philip Crebbin

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και όλους εσάς για την θερμή συμμετοχή που είχατε στο διαγωνισμό.

 

Συχγαρητήρια στους φωτογράφους μας !!!

 

Και του χρόνου πάλι μαζί....

 

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Όλες οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό

Ολοκληρώθηκε χθες ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας "ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ" 2019 με θέμα το Μόναχο

 

Σήμερα κάνουμε ανάρτηση δυο ιδιαίτερων φωτογραφιών και συγκεκριμένα των δυο μικρότερων "φωτογράφων" , μαθητών ελληνικού  δημοτικού σχολείου Μονάχου, της Ευτυχίας- Σοφίας Αβραμίδου και του Κωνσταντίνου Αβραμίδη τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή !!!

 

Κατ τ άλλα αύριο θα αναρτήσουμε όλες τις φωτογραφίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. 

 

 

Οι φωτογραφίες έχουν περάσει ήδη από μια πρώτη αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή (φωτογράφοι). 

 

Για να οριστικοποιηθεί η πρώτη 10άδα θα μπορούν και οι αναγνώστες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες επηρεάζοντας περιπτώσεις ίδιας βαθμολόγησης (ίση βαθμολογία) από την κριτική επιτροπή. 

 

Επειδή κάποιοι φίλοι μας έστειλαν περισσότερες φωτογραφίες, θα τις δημοσιεύσουμε μεν όλες αλλά είναι αυτονόητο -όπως γράφαμε και στην ανακοίνωση- ότι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν όλες στην τελική βαθμολόγηση ακόμη και αν επιλεγούν..

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν μπορείτε να βάλετε πάνω από 10 like στη δελίδα μας στο facebook συνολικά στις φωτογραφίας, δηλαδή να επιλέξετε πάνω από 10 φωτογραφίες που σας αρέσουν. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα αφαιρείται από την μέτρηση κάθε λαικ πάνω από το 10 .

 

Όσοι δεν έχετε λογαριασμό στο facebook μπορείτε να στείλετε με εμαιλ doryforos@email.de τους αριθμούς των φωτογραφιών που σας αρύσουν περισσότερο.

 

Όσον αφορά τους δυο μαθητές που αναφέραμε, και οι δικές τους φωτογραφίες θα είναι μέσα στν συνολική ανάρτηση , σε κάθε περίπτωση όμως έχουν ήδη επιλεγεί για βράβευση με κριτήριο τη συμετοχή τους. 

 

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους σας για τη συμμετχοχή στο φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το Μόναχο που ξεκίνησε από πέρσι και γίνεται στο πλαίσιο των γενεθλιών της πόλης του Μονάχου.

 

Η φετινή, ιδιαίτερα αυξημένη, συμμετοχή αποτελεί για το κριτήριο για τη συνέχεια αυτής μας της πρωτοβουλίας που σαν στόχο έχει τη σύνδεση των πολιτών με την πόλη που ζουν.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Δορυφόρος στο πλαίσιο εορτασμού των 861 χρόνων της πόλης του Μονάχου , διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «861 χρόνια Μόναχο ». Οι φωτογραφίες μπορεί να παρουσιάζουν το Μόναχο του χθες και του σήμερα.
Οι φωτογραφίες που θα συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό θα αναρτηθούν δημόσια στις σελίδες του καθώς και σε έντυπες εκδόσεις του.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ολοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας .
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους από τις 1η Μαίου έως στις 30 Ιουνίου 2019.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Απαραίτητα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι:
1. Η αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μαζι με το φωτογραφικό υλικό μπορεί να σταλεί, είτε ιδιοχείρως στα Γραφεία μας, Parkstr 17, 80 339 München
(Προσοχή :Τα φωτογραφικά έργα αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο ή σε USB stick, όπου το όνομα κάθε αρχείου πρέπει να αποτελείται από το επίθετο, το όνομα, και τον τίτλο της φωτογραφίας), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση Parkstr 17, 80 339 München
Επίσης, είναι δυνατή η ηλεκτρονική τους αποστολή στη ηλεκτρονική μας διεύθυνση.doryforos@email.de
Τυχόν αποτυχία ή παράλειψη να αποσταλούν από τους συμμετέχοντες τα ζητούμενα αρχεία εντός της προθεσμίας του διαγωνισμού, συνιστά λόγο εξαίρεσης από το διαγωνισμό.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
1. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να υποβάλει για τη διαγωνιστική διαδικασία μέχρι τρία (3) διαφορετικά έργα έγχρωμα ή ασπρόμαυρα.
2. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpeg, 300 dpi, με μέγιστη οριζόντια ή κάθετη διάσταση 2400 pixels και χρωματικό προφίλ: s-RGB.
3. Στον διαγωνισμό δεν γίνονται αποδεκτές πειραματικές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Επιτρέπεται η ελαφριά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, του cropping και η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε μαυρόασπρη.  Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (επέμβαση στη σύνθεση), η αφαίρεση στοιχείων της φωτογραφίας και ο μερικός αποχρωματισμός τμήματος ή στοιχείου της. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές και οποιουδήποτε άλλου τύπου γραφικά.
4. Ο/Η Φωτογράφος πρέπει να είναι ο/η πνευματικός/ή δημιουργός του έργου που θα υποβάλει. Αποκλείεται πλήρως η συμμετοχή με έργα τρίτων επί των οποίων ο/η συμμετέχων/συμμετέχουσα έχει προβεί σε ψηφιακή ή αναλογική επεξεργασία, σύνθεση, κολλάζ ή άλλη αλλοίωση ή άλλη οποιαδήποτε επέμβαση.
5. Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο/η Φωτογράφος.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τις φωτογραφίες θα κρίνει ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.
Ο φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού δικαιούται να αποκλείσει οποιαδήποτε φωτογραφία, η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.
ΒΡΑΒΕΙΑ
οι τρεις (3) πρώτοι/-ες θα λάβουν έπαθλο που θα κριθεί από τον αρθμό συμμετεχόντων .
Σε όλους τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
1. Με την υποβολή της συμμετοχής ο/η συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει ότι τα έργα είναι πρωτότυπα, αποτελούν δικό του/της δημιούργημα, δεν έχουν εκχωρηθεί σε τρίτο και διατηρεί το πλήρες ηθικό και περιουσιακό δικαίωμα επί αυτών.
2. Στην περίπτωση που αποδειχθεί πατρότητα άλλου δημιουργού και όχι του συμμετέχοντος/συμμετέχουσας, οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία απολύτως αστική ή ποινική ευθύνη, όντες σε κάθε περίπτωση καλόπιστοι τρίτοι.
3. Ο Δορυφόρος Μόναχου διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να ανακαλέσει το διαγωνισμό, να τον παρατείνει ή να μεταβάλλει τις ημερομηνίες του.
4. Ο Δορυφόρος Μονάχου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τη διακόσμηση  χώρων καθώς και για οποιαδήποτε άλλη μη εμπορική χρήση π.χ. αφίσα, λεύκωμα κλπ., με ονομαστική αναφορά στο/στη Φωτογράφο και στο έτος συμμετοχής.