· 

Βαυαρία: Η εγκληματικότητα το 2023

Eγκληματικότητα 2023: Περισσότερα αδικήματα στη Βαυαρία από ό,τι το προηγούμενο έτος

 

Στη στατιστική εγκληματικότητας για το 2023 καταγράφηκαν σχεδόν 4% περισσότερα αδικήματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά καταγράφηκαν 583.068 αδικήματα. Εξαιρουμένου του έτους 2021 πρόκειται για την πρώτη αύξηση εδώ και δεκαετίες. Υπήρξε και μια άλλη τάση στις στατιστικές που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim (CSU) Herrmann: το ποσοστό διαλεύκανσης αυξήθηκαν περαιτέρω σε όλα τα ποινικά αδικήματα.

 

Οι πόλεις της Βαυαρίας 

Πέρυσι, το Fürth βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου με αύξηση 17,6%, ακολουθούμενο από το Aschaffenburg (αύξηση 16%) και το Regensburg (αύξηση 12,5%). Το Μόναχο (αύξηση 9,6 %) βρισκόταν στη μέση της κατάταξης. Η Νυρεμβέργη (αύξηση 2,9%) και το Άουγκσμπουργκ (αύξηση 2,8%) βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Βαυαρίας όσον αφορά την αύξηση των καταγεγραμμένων αδικημάτων.

 

Αύξηση των επιθέσεων και των σοβαρών βίαιων εγκλημάτων

Ο αριθμός των καταγγελλόμενων απλών επιθέσεων αυξήθηκε επίσης σημαντικά σε 51.178 περιπτώσεις (αύξηση 6,6%). Οι επιθέσεις κατά τις οποίες το θύμα τραυματίζεται ελαφρά, για παράδειγμα με γροθιές ή κλωτσιές, κατηγοριοποιούνται ως απλές επιθέσεις.

Τα βίαια εγκλήματα, όπως ο φόνος και η ανθρωποκτονία, ο βιασμός και η ληστεία, διακρίνονται από αυτά στις στατιστικές εγκληματικότητας. Και εδώ οι στατιστικές κατέγραψαν αύξηση 4,7% σε 21.579 περιπτώσεις. Σχεδόν ένα στα τρία βίαια αδικήματα διαπράττεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

 

5,1% περισσότερες περιπτώσεις εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο

Κατά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας για το 2023, ο κ. Herrmann εξήγησε επίσης ότι ανησυχεί για την αύξηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Με 47.362 καταγεγραμμένα αδικήματα (αύξηση 5,1%), σημειώθηκε ρεκόρ.