· 

Εκθεση χειροτεχνιών στο Μόναχο

Μια διαφορετική πρωτοβουλία ανέλαβαν Έλληνες του Μονάχου και συγκεκριμένα να οργανώσουν μια έκθεση χειροτεχνιών στο Μόναχο.

 

Μιλήσαμε με μια από τους επμνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας την Σοφία Μισαηλίδου.

 

Είδαμε το πρώτο πλακάτ που κυκλοφόρησε και προκάλεσε το ενδιαφέρον σε αρκετούς Έλληνες της παροικίας μας.

 

Τι ακριβώς σχεδιάζεται και ποιος είναι ο στόχος ;

Ύστερα από τον χρόνιο λήθαργο του περιορισμού, η ανάγκη για κάτι νέο, έφερε την ιδέα για μια έκθεση, που θα δώσει μια πνοή ανανέωσης και αισιοδοξίας στον τόπο μας. Ο στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσει ο κόσμος την δουλειά μας καθώς και να γνωριστούμε μεταξύ μας. Να αποτελέσει δηλαδή ένα εφαλτήριο για την ανάδειξη των χειροτεχνών στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου και όχι μόνο.

 

Δηλαδή ένας που ενδιαφέρεται τι πρέπει να κάνει ;

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις για να συμμετέχει κάποιος στην έκθεση. Είτε είναι επαγγελματίας κάποιος, είτε ερασιτέχνης, μπορεί να παρουσιάσει τα έργα του, αρκεί να έχει έμπνευση για δημιουργία. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει την συμμετοχή του ηλεκτρονικά, όπως και κάποιο φωτογραφικό υλικό από τα έργα του, όπου στη συνέχεια θα του δωθούν περαιτέρω πληροφορίες για την έκθεση.

 

Θα υπάρχει κόστος για τον εκθέτη ;

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής.

 

Υπάρχει ήδη χώρος και θα υπάρχει είσοδος για το κοινό ;

Υπάρχει ήδη χώρος, ο οποίος θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα. Η είσοδος για την έκθεση θα είναι ελεύθερη.

 

Αν και λόγω της πανδημίας υπάρχει αδυναμία σχεδιασμού υπάρχει μια πρώτη προσέγγιση του χρόνου που θα πραγματοποιηθεί ;

Η ημερομηνία της έκθεσης θα γίνει γνωστή στους συμμετέχοντες και στο ευρύ κοινό στις επόμενες ημέρες. Εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί πριν τις ημέρες του Πάσχα.

 

Πίστεύετε ότι θα ανταποκριθούν οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες σ μια έκθεση ;

 Ήδη υπάρχουν συμμετέχοντες που βρήκαν άριστη την πρωτοβουλία για μια τέτοια έκθεση. Πιστεύω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει μια τέτοια κίνηση. Είναι μια ευκαιρία να αρχίσουμε να δημιουργούμε ξανά, να γνωρίσουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και να μοιραστούμε τις γνώσεις και την αγάπη μας για την τέχνη.

Κλείνοντας θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα, πως παρόλο τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, δεν πρέπει να πτοούμαστε, γιατί μέσα από αυτές εξελισσόμαστε. Κάθε μορφή τέχνης είναι μέσο έκφρασης που μας απελευθερώνει από την καθημερινότητα και αναδεικνύει μια πτυχή του εαυτού μας πιο αληθινή.