· 

2η έκθεση χειροτεχνών Μονάχου

2η έκθεση χειροτεχνών Μονάχου

Στις 11 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη έκθεση χειροτεχνών στο Μόναχο και συγκεκριμένα στο πολιτιστικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων.

Μιλήσαμε με την επικεφαλής της προσπάθειάς αυτής την κα Σοφία Μησαηλίδου

 

Σοφία, με την εμπειρία της περσινής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η φετινή το ερχόμενο Σάββατο. Τι ακριβώς περιμένει τους επισκέπτες ; 

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δούν έργα από ταλαντούχους καλλιτέχνες, από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών. Pop art, κλασσικό και μοντέρνο κόσμημα, κεραμική και χαρακτική, dècoupage, ελαιογραφίες. Έργα σύγχρονης και κλασσικής τέχνης από συλλογές καλλιτεχνών που ξεχωρίζουν για την μοναδικότητά τους. Σουρεάλ και μη, τα έργα τους αποτελούν αδιαμφισβήτητα έργα υψηλής αισθητικής. Δημιουργήματα που εισβάλλουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας, μετατρέποντάς την μέσα από μια άλλη οπτική, σε μια ενδιαφέρουσα, πολύμορφη και πολυποίκιλη καθημερινότητα και παρασύροντάς μας στον κόσμο της τέχνης. 

 

Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει με την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής ;

 

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια ζήτηση για κάτι διαφορετικό, δημιουργικό και φρέσκο. Η ανάδειξη των καλλιτεχνών τόσο στην περιοχή του Μονάχου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας, είναι ο παράγοντας που έφερε την δημιουργία αυτής της έκθεσης. Η συμμετοχή κάθε χρόνο μεγαλώνει και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Προσβλέπουμε σε έναν νέο δρόμο προώθησης της τέχνης, ενισχύοντας τους εικαστικούς καλλιτέχνες της περιοχής μας και έχοντας το όραμα για ένταξη στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και του ελληνισμού. Μια ολόκληρη ομάδα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το απαιτητικό έργο της έκθεσης, η οποία "χτίζεται" μήνες πρίν. 

Μια τεχνική ομάδα, απαρτισμένη από ειδικούς τεχνικούς, στήνει την έκθεση με κανόνες ασφαλείας και σωστής διαρρύθμισης του χώρου, ενώ συντονιστές φροντίζουν για την καλή έκβασή της. Από την αρχή και καθ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, συνοδοιπορούμε με τους καλλιτέχνες, καθοδηγώντας τους σε όλα τα στάδια που χρειάζονται μέχρι την ημέρα της έκθεσης. 

Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους ίδιους τους δημιουργούς και να συνομιλήσει μαζί τους. Η ημέρα της έκθεσης είναι μια μέρα χαράς, γιορτής της τέχνης και διάδρασης, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε καλλιτέχνες. 

 

Υπάρχει είσοδος ;

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και σας περιμένουμε. Θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη των χορηγών μας, καθώς και την στήριξη του Πανθεσσαλικού συλλόγου Μονάχου, ο οποίος έχει αναλάβει την γαστριμαργική απόλαυση των επισκεπτών με πλούσια εδέσματα.