· 

Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών: Να καταργηθούν τα αγγλικά στο δημοτικό

Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών: Να καταργηθούν τα αγγλικά στο δημοτικό

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση: ένα στα τέσσερα παιδιά της τετάρτης δημοτικού στα γερμανικά σχολεία δεν μπορεί να διαβάσει σωστά. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Γερμανίας (Deutscher Lehrerverband) απαίτησε άμεσες δράσεις. Ο ίδιο ο πρόεδρος Heinz - Peter Meidinger προτείνει μεταξύ άλλων την ακύρωση των μαθημάτων αγγλικών στα δημοτικά σχολεία.

 

 

Θα πρέπει τα δημοτικά σχολεία να καταργήσουν τα μαθήματα αγγλικών και να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη σε άλλα μαθήματα; Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εκπαιδευτικών, Heinz-Peter Meidinger. "Πιστεύουμε ότι τα μαθήματα αγγλικών είναι πράγματι περιττά και ότι μπορούν να αντικατασταθούν για παράδειγμα με μαθήματα ανάγνωσης", δήλωσε στο "Morgenmagazin" του ARD. "Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα βασικά στα δημοτικά σχολεία, δηλαδή στις δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής, αριθμητικής", συνέχισε.

Η "μελέτη Igloo" στα μέσα Μαΐου είχε δείξει για άλλη μια φορά ότι τα παιδιά στη Γερμανία είναι λιγότερο ικανά να διαβάζουν από ό,τι πριν από 20 χρόνια, συνέχισε ο Meidinger. Το ένα τέταρτο του συνόλου των μαθητών της τετάρτης δημοτικού έχει τόσο φτωχές αναγνωστικές δεξιότητες που θα δυσκολευτεί πολύ να εξασφαλίσει ουσιαστική μάθηση σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

(Σημείωση Δορυφόρου: Στην γερμανική εκπαίδευση η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινάει μετά την 4η τάξη