Λύκειο των Ελληνίδων: Εκδήλωση

To Λύκειο των Ελληνίδων Μονάχου διοργανώνει εκδήλωση με ομιλία του ομότιμου καθηγητή Θ. Διαμαντόπουλου που θα λάβει χώρα στις 15.05.2024 με θέμα:

„1974-2024: Μισός αιώνας δημοκρατικής ομαλότητας. Δύναμη και αδυναμίες της ελληνικής δημοκρατίας“

 

Την Τετάρτη 15. Μαΐου 2024 στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο „Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος“, Ungererstr. 131, 80805 München

 

Ο ομότιμος καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνων και αργότερα φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στην φιλοσοφική σχολή του ίδιου πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη και Οξφόρδη και είναι διδάκτορας πολιτικής επιστήμης του 1ου Πανεπιστημίου του Παρισιού. Δίδαξε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και, ως προσκεκλημένος καθηγητής, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λίλλης. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημοσίας Διοίκησης.

 

Ειδικεύεται στη θεωρία των πολιτικών κομμάτων-κομματικών συστημάτων, όπως επίσης στην ελληνική πολιτική ζωή του 20ού αιώνα και στα εκλογικά συστήματα. Έχει συνεργασθεί επί χρόνια, ως πολιτικός σχολιαστής-αναλυτής, με την "Καθημερινή", τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", το "Βήμα" και το ραδιοσταθμό "Αθήνα-9.84". Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα την εξουσία, τα πολιτικά κόμματα

 

και τη σύγχρονη ελληνική πολιτική, όπως τα: “Ο Εθνικός Διχασμός και η κορύφωσή του: Η Δίκη των «Έξι» Εξιλασμός ή δικαστικός φόνος;” και πολλά άλλα. Το νέο του βιβλίο είναι “Χωρίς Στέμμα: Η αβασίλευτη του Μεσοπολέμου“.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει κέρασμα στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου 

Με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας