Λύκειο των Ελληνίδων: Η εκδήλωση

Το Σάββατο 14.10.23 διεξήχθη η διάλεξη-συζήτηση με θέμα Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ADS/ADHS), σύνδρομο Asperger και Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή (ODD-oppositionelle Verhaltensstörung) με εισηγήτρια την κυρία Αλεξάνδρα Ευαγγέλου και διοργανωτές το Λύκειο Ελληνίδων - Γραφείο Μονάχου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας Ενορία των Αγίων Πάντων και υποστήριξη των συλλόγων εκπαιδευτικών πωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μονάχου „ο Πλάτων“ καθώς και Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων.

 

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η κ. Ευαγγέλου ήταν ήδη γνωστή στο κοινό από την προηγούμενη διάλεξη του Ιουνίου σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες. Η διάλεξη ήταν επιστημονικά εμπεριστατωμένη και η εισηγήτρια παρείχε πλήθος απτών παραδειγμάτων αλλά και πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

Η Πρόεδρος, κ. Μάγδα Κωνσταντινίδου, υποσχέθηκε να προωθήσει το Λύκειο Ελληνίδων – Γραφείο Μονάχου και στο μέλλον παρόμοια θέματα που αφορούν παιδιά, νέους και εκπαίδευση.