Λύκειο των Ελληνίδων: Εκδήλωση

„Τα ισχυρά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνο όταν είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματά τους θα είναι θετικά και οι κίνδυνοι τους θα είναι διαχειρίσιμοι.“

 

Επιστολή από το Ινστιτούτο Furure of Life από 22.03.2023 υπογεγραμμένη από πλήθος επιστημόνων  (futureoflife.org/open-letter/pause-giant-ai-experiments)

„Η αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη, όπως καλύτερη υγεινομική περίλθαψη, ασφαλέστερες και καθαρότερες μεταφορές, αποδοτικότερη μεταποίηση και φθηνότερη και περισσότερη βιώσιμη ενέργεια.“

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, (commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digitalage/excellence-and-trust-artificial-intelligence_el)

„Η εξουσία απομακρύνεται για πρώτη φορά στην ιστορία από εμάς. Επινοούμε κάτι που μας αποδυναμώνει. Και συμβαίνει τόσο γρήγορα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καν τι συμβαίνει. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η τεχνιτή νοημοσύνη λαμβάνει σωστές αποφάσεις για την ζωή μας. Αυτό είναι κάτι που απέχουμε πολύ από το να λύσουμε.“

 

Χαράρι, ιστορικός, συνέντευξη στο „The Telegraph“ από 23.04.2023

Αγαπητά μέλη και φίλες, 

επί καθημερινής βάσεως δεχόμαστε ειδήσεις που αφορούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με ποικίλες αντιδράσεις όπως ενθουσιασμό αλλά και επιφυλακτικότητα και φόβο για τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν. 

 

Σε μία προσπάθεια να προσεγγίσουμε το θέμα της τεχνιτής νοημοσύνης οργανώνουμε σε συνεργασία με τη ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

                          την Πέμπτη 04. Μαϊου 2022 στις 19.00 

 

διάλεξη στην ελληνική γλώσσα με θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και ομιλήτρια την Καθ. Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΟΥΤΣΗ στο Ινστιτούτο Cervantes, Alfons-Goppel-Str. 7, 80539 Μόναχο.

 

Η Καθ. Δρ. Ντούτση είναι καθηγήτρια νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα (Open Source Intelligence) στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Bundeswehr Μονάχου. Σπούδασε μηχανική υπολογιστών και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στον τομέα Data Mining. Στην συνέχεια εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ludwig-Maximilians-Univesität Μονάχου. Από το 2016-2021 ήταν αναπληρώτρια καθηγήτρια για ευφυή συστήματα (Intelligente Systeme) στο Leibnitz Universität του Αννόβερου και συνεχίζει να είναι μέλος του ερευνητικού κέντρου. Πριν από το διορισμό της στο Πανεπιστήμιο της Bundeswehr Μονάχου ήταν καθηγήτρια Τεχνητής Νοημοσύνης στο Freie Universität Βερολίνου. 

Επειδή ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση lykeion.muenchen@gmail.com. 

Το ΔΣ