ΣΤΟ ΒΑΛΤΙΝΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ

Την εβδομάδα 01-07 Μαΐου 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2, με θέμα << Be cool stay at school  >> στο οποίο συμμετείχε και το Λύκειο Μονάχου . 

 

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2019 . Είναι αλήθεια ότι η πανδημία (covid19) εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος και ύστερα από συνεχείς αναβολές αυτό τελικά  ολοκληρώθηκε μετά από τρία χρόνια με κινητικότητα στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα.

 

Την αποστολή στο Βαλτινό Τρικάλλων συνόδευσε η Συντονίστρια του προγράμματος , κα Μαρία Λέγγα ΠΕ02 και ο εκπαιδευτικός κος Γιάννης Κεφάλας ΠΕ03. Συμμετείχαν οι μαθήτριες Καββαδία Σοφία,Καζόγλου Ιωάννα και Μπολούτα Φραντσέσκα Μαρίνα.

 

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο Βαλτινό υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών με ιδιαίτερη χαρά , αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια μελλοντική κινητικότητα. Η συνεργασία των παιδιών όλων των ομάδων ήταν άψογη αποδεικνύοντας ότι η εθνικότητα και η απόσταση δεν αποτελούν εμπόδια στο να επιτευχθεί η συναισθηματική προσέγγιση και η συνεργασία πολιτών από διαφορετικά κράτη της Ευρώπης και όλου του κόσμου.