· 

Προπονητής βίαζε εκατοντάδες παίκτες ομάδας νέων

Ένας πρώην προπονητής ποδοσφαίρου από το Μόναχο προέβη στη δίκη σε ομολογία  σχετικά με εκτανοτάδες σεξουαλικές κακοποίησεις νεαρών ποδοσφαιριστών.

 

Ως προπονητής ποδοσφαίρου σε  σύλλογο σε έναν δήμο κοντά στο Μόναχο, ένας 47χρονος προπονούσε τις ομάδες νέων, συνόδευε τους παίκτες σε τουρνουά και οργάνωνε προπονητικές κατασκηνώσεις. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, ο προπονητής φέρεται να εκμεταλλεύτηκε αυτή τη σχέση.

Έχει πλέον παραδεχθεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται από την εισαγγελία ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου Μόναχο Ι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου. Ο άνδρας έχει προβεί σε σχετική δήλωση. Η ομολογία αποτελεί προϋπόθεση για τη λεγόμενη συμφωνία για την απολογία. Σύμφωνα με το δικαστήριο, όλα τα μέρη της διαδικασίας συμφώνησαν σε αυτό τη Δευτέρα.

 

Συμφωνία για τον κατηγορούμενο

Κατά την έναρξη της δίκης την περασμένη εβδομάδα, το δικαστήριο υπέβαλε πρόταση για συμφωνία με τους κατηγορουμένους, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης. Σύμφωνα με αυτήν, ο κατηγορούμενος μπορεί να ελπίζει σε ποινή που δεν θα υπερβαίνει τα οκτώ έτη, εάν παραδεχθεί τους ισχυρισμούς και έτσι τα θύματά του να μην χρειαστεί να καταθέσουν στο δικαστήριο. Ο άνδρας συμφώνησε σε αυτό, αφού η υπεράσπιση είχε ζητήσει χρόνο σκέψης μέχρι τη δεύτερη ημέρα της δίκης την περασμένη εβδομάδα.

 

Η εισαγγελία τον κατηγορεί για περισσότερες από 800 περιπτώσεις κακοποίησης, με 30 θύματα. Κατηγορείται επίσης για βιασμό σε περισσότερες από 200 περιπτώσεις και για κακοποίηση ανηλίκων σε τέσσερις περιπτώσεις, επειδή το θύμα ήταν κάτω των 14 ετών. Υπάρχουν επίσης κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και σκόπιμη σωματική βλάβη.

 

Κακοποίηση κατά τη διάρκεια υποτιθέμενης φυσιοθεραπείας

Ο πρώην προπονητής και αθλητικός διευθυντής ενός συλλόγου στην περιοχή του Μονάχου κακοποίησε τους εφήβους ηλικίας 13 έως 19 ετών κατά τη διάρκεια υποτιθέμενων φυσιοθεραπειών ενώ τους βίασε σε πολλές περιπτώσεις.

 

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, προέβαινε σε σεξουαλικές πράξεις στους νεαρούς ποδοσφαιριστές πάνω σε ένα τραπέζι μασάζ στα αποδυτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας, σε προπονητικές κατασκηνώσεις ή στο σπίτι του, ακολουθώντας πάντα το ίδιο μοτίβο, ισχυριζόμενος ότι αυτό γινόταν για να διεγείρει τη ροή του αίματος στους μυς. Ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι ήταν εκπαιδευμένος φυσιοθεραπευτής και έκανε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να πιστέψουν ότι τέτοιες θεραπείες ήταν συνηθισμένες στον επαγγελματικό αθλητισμό.

 

Πηγή: Βαυαρική Ραδιοφωνία