· 

Η MAN ξεκινά ξανά την παραγωγή φορτηγών 

Η προσφορά ιμάντων καλωδίων έχει βελτιωθεί και ένα μικρό μέρος του εργατικού δυναμικού μπορεί πλέον να επιστρέψει σταδιακά από τη εργασία περιορισμένου χρόνου δήλωσε ο επικεφαλής της MAN Alexander Vlaskamp στο Μόναχο. Αλλά αναμένει  να αυξηθεί πλήρως η παραγωγή μετά από  μήνες.

 

"Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, θα μπορούσαμε να χάσουμε περισσότερο από το 20% της ετήσιας παραγωγής μας. Οι καθυστερήσεις δύσκολα μπορούν να καλυφθούν", δήλωσε ο Vlaskamp. Κατά μέσο όρο, η MAN παράγει από 80.000 έως 85.000 φορτηγά ετησίως.

 

«Το δεύτερο τρίμηνο, η πλειονότητα του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται σε στάτους περιορισμένου χρόνου εργασίας »

 

Επειδή οι κατασκευαστές καλωδίων στην Ουκρανία μπορούν να παραδώσουν μικρές ποσότητς, η MAN είχε στείλει περίπου 11.000 υπαλλήλους σε Kurzarbeit στη Γερμανία από τα μέσα Μαρτίου. Οι γραμμές συναρμολόγησης βρίσκονταν στα εργοστάσια φορτηγών του Μονάχου και της Κρακοβίας, αλλά υπήρχαν περιορισμοί και σε Νυρεμβέργη,  Σάλτσγκιττερ και στο Βίτλιχ.

 

Η MAN παίρνει τώρα επίσης καλωδίωση από την Πολωνία, την Τουρκία και τη Βραζιλία, δήλωσε ο Vlaskamp. Αλλά "το δεύτερο τρίμηνο, η πλειονότητα του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να παραμείνει σε μικρής διάρκειας εργασία". Μια απώλεια προμηθευτών στην Ουκρανία θα μπορούσε να αντισταθμιστεί σχεδόν πλήρως μόνο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

DPA