· 

Το Facebook ανοίγει γραφείο στο Μόναχο

Μόναχο - Η Google και η Apple βρίσκονται ήδη στην πόλη. Τώρα θα έρθει και η τρίτη αμερικανική εταιρεία διαδικτύου στο Μόναχο. Το αφεντικό της Meta, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (39), ιδρύει παράρτημα σε  μια νέα τοποθεσία.

 

Η Meta θέλει να ανοίξει ένα γραφείο τον Οκτώβριο. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για έως και 100 υπαλλήλους. Η Meta είναι η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp.

 

Η Angelika Gifford, αντιπρόεδρος της Meta για την Ευρώπη, εξηγεί: "Οι πολλές εταιρείες, βιομηχανίες και ακαδημαϊκά ιδρύματα που βρίσκονται στη Βαυαρία καθιστούν το Μόναχο μια βέλτιστη τοποθεσία για εμάς".

 

Η Meta σχεδιάζει να εργαστεί πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο Μόναχο. Οι τεχνολογίες εμβύθισης (XR) θα είναι επίσης στην ατζέντα. Αυτό αναφέρεται στον τομέα της τεχνητής πραγματικότητας - πιο γνωστός για τα γυαλιά που επιτρέπουν στους χρήστες να ενεργούν σε κόσμους που δημιουργούνται από υπολογιστή.

 

Η τρέχουσα εστίαση της Meta είναι να θέσει τα θεμέλια για την τεχνητή νοημοσύνη και την XR, περιγράφει ο Gifford την προοπτική της εταιρείας. "Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, αλλά μόνο μαζί με εταίρους από διαφορετικούς κλάδους".

Η Meta έχει ήδη συνεργασία με το Πολυτεχνείο, στο οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει 7 εκατομμύρια ευρώ. Η Meta συνεργάζεται επίσης ήδη με μια νεοφυή επιχείρηση του Μονάχου.

Πηγή: BILD