· 

Φιλαρμονική Μονάχου: Απολύθηκε ο Γκέργκιεφ

Ο δήμος Μονάχου απέλυσε τελικά τον μαέστρο της Φιλαρμονικής του Μονάχου και φίλο του Πούτιν Βαλέρι Γκέργκιεφ καθώς ο τελευταίος δεν αποστασιοποιήθηκε, όπως του ζητήθηκε, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. .

 

Την Παρασκευή ο Δήμαρχος της πόλης είχε δηλώσει «Έκανα ξεκάθαρη τη θέση μου στον Valeri Gergiev και του ζήτησα  να αποστασιοποιηθεί σαφώς και κατηγορηματικά από τον βάναυσο επιθετικό πόλεμο που διεξάγει ο Πούτιν κατά της Ουκρανίας και τώρα ειδικά κατά της αδελφοποιημένης πόλης μας του Κιέβου», δήλωσε ο Reiter στο Μόναχο. «Εάν  ο Valeri Gergiev δεν τοποθετηθεί ξεκάθαρα μέχρι τη Δευτέρα, δεν μπορεί πλέον να παραμείνει επικεφαλής μαέστρος της Φιλαρμονικής μας».

 

Ο 68χρονος Γκέργκιεφ είναι αρχιμέστρος της Φιλαρμονικής του Μονάχου,από το 2015. Η φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον έχει φέρει επανειλημμένα υπό κριτική. Το 2014, υπέγραψε μια έκκληση καλλιτέχνη για την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας έτσι επίσημα τις πολιτικές του Πούτιν.

 

Foto: Tobias_Hase

Kommentar schreiben

Kommentare: 0