· 

Μόναχο: Εξαγορά πολυκαταστήματος Oberpollinger

Εξαγορά πολυκαταστήματος Oberpollinger από την εταιρία Central Group ταϊλανδικών συμφερόντων

 

Ο ταϊλανδικός κολοσσός Central Group, όμιλος που ανήκει στην οικογένεια Chirathivat, εξαγόρασε τα τρία πολυτελή πολυκαταστήματα KaDeWe (Βερολίνο), Oberpollinger (Μόναχο) και Alsterhaus (Αμβούργο). Η θετική έκβαση της ως ανωτέρω συμφωνίας προϋποθέτει την έγκριση από πλευράςτων αντιμονοπωλιακών αρχών.

 

Επισημαίνεται ότι πριν ακόμη από την πλήρη εξαγορά, ο όμιλος Central Group κατείχε το 50,1 % των μετοχών ενώ το υπόλοιπο 49,9 % ανήκε στον όμιλο εταιριών Signa που έχει πτωχεύσει και ανήκε στον αυστριακό επιχειρηματία κ. René Benko. Ωστόσο, παρά την αφερεγγυότητα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες εξακολουθούν να υφίστανται. Ο όμιλος Central Group, που εξαγόρασε επίσης το κτίριο KaDeWe στο Βερολίνο για ποσό που ανέρχεται σε ένα δις ευρώ, προγραμματίζει πλέον διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Μονάχου και του Αμβούργου. Η οικογένεια Chirathivat αποτελεί μία από τις πιο εύπορες οικογένειες στην Ταϊλάνδη και διαχειρίζεται πολυάριθμες αλυσίδες πολυκαταστημάτων σε όλο τον κόσμο, όπως το La Rinascente στην Ιταλία, το Selfridges στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Globus στην Ελβετία. 

Τέλος, το KaDeWe, που ιδρύθηκε το 1907, συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο της κατανάλωσης και της αγοραστικής δύναμης στο Βερολίνο και προσελκύει καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

 

Το Oberpollinger στο Μόναχο, που ιδρύθηκε το 1905 και το Alsterhaus στο Αμβούργο, ιδρύσεως το 1912, αποτελούν επίσης αναγνωρισμένα πολυκαταστήματα και ανήκουν στον όμιλο KaDeWe.

 

Πηγή: Γενικό Προξενείο Μονάχου - Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων