· 

Το πρώτο μεγάλο κύμα ταξιδιωτών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής υπολογίζεται να ζήσουμε  το πρώτο μεγάλο ταξιδιωτικό κύμα του έτους. Πολλά μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν χαλαρώσει και έτσι είναι φυσιολογική μια πολύ μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια στους αυτοκινητόδρομους. Αλλά και στα τρένα και στα αεροδρόμια αναμένεται ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση. 

 

Σε Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη και Σάαρλαντ ηεξινούν οι σχολικές διακοπές της Πεντηκοστής. Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, οι μαθητές έχουν τετραήμερο (από Παρασκευή έως Τρίτη).

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ADAC ειδικά την Παρασκευή πριν την Πεντηκοστή θα έχει ιδιαίτερη κίνηση στους αυτοκινητόδρομους.

 

Ιδιαίτερα η A8 από Στουτγάρδη μέσω Μονάχου προς Σάλτσμπουργκ , η A99 περιφεριεκά του Μονάχου αλλά και η  A93 προς Kufstein.

 

Η Deutsche Bahn θα θέσει χρησιμοποιήσει 50 επιπλέον τρένα καθώς το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα αναμένονται περισσότεροι ταξιδιώτες. Τα έως και 50 επιπλέον τρένα θα χρησιμοποιηθούν σε διαδρομές που έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως μεταξύ Μονάχου και Αμβούργου ή μεταξύ Μονάχου και περιοχής του Ρουρ.

 

Πηγή: ADAC, BR