· 

Αγωνιστική Κίνηση Ελλήνων στη Γερμανία

Σα ανακοίνωση - κάλεσμα προχώρησε η Αγωνιστική Κίνηση Ελλήνων στη Γερμανία με αφορμή τις συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά στο Μόναχο (στις 9.30 π.μ. έξω από το κτίριο της Agentur für Arbeit):

 

Η ανακοίνωση: 

 

Στον δρόμο ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα!

Ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Για την χειραφέτηση του λαού !

 

Πρωτομαγιά. Ημέρα των εργατών, των καταπιεσμένων, των φτωχών και των κατατρεγμένων ολόκληρης της γης! Ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος!

 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό αντιμέτωπο με την ολομέτωπη επίθεση του συστήματος στα δικαιώματά του. Μια επίθεση που τον καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ένα σύστημα που θέλει την εργατική τάξη και τους λαούς υποταγμένους. Θέλει να αποδεχτούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από τον καπιταλισμό και κάθε άλλο όραμα αποτελεί ουτοπία. 

 

Γι’ αυτό χτυπά κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, γι’ αυτό τσακίζει κάθε κινητοποίηση, ποινικοποιεί τους αγώνες και βάζει στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό. 

 

Την ίδια ώρα στην περιοχή μας τα κανόνια του πολέμου ηχούν όλο και πιο έντονα στα αυτιά μας, με τον κίνδυνο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης να μοιάζει πλέον όλο και πιο πιθανός. Ενόσω ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γινόμαστε σήμερα μάρτυρες της γενοκτονίας στη Γάζα και της πολεμικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. 

 

Ταυτόχρονα το σύστημα καλλιεργεί σαν δεκανίκι του τον εθνικισμό και το ρατσιστικό μίσος και θέλει να συμφιλιωθούμε με την προοπτική της γενικευμένης πολεμικής σφαγής. 

 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο γίνεται λοιπόν όλο και πιο ξεκάθαρο το νόημα της Πρωτομαγιάς. Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα! Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Να παλέψουμε για την απελευθέρωση του λαού από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα! Η εργατική τάξη να χαράξει ξανά το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση!