Νέο εντεταλμένος της ελληνογερμανικής συνέλευσης

Νέος Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση ο κ. Sören Bartol.

Ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης, κ. Sören Bartol, είναι ο νέος Εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση. 

 

Ποιος είναι ο νέος Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

 

Ο Sören Bartol είναι βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου από το 2002. Είναι απόφοιτος πολιτικών επιστημών με παράλληλες σπουδές στα νομικά και τα media.   

Από το 2013 έως το 2021, διετέλεσε αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και ήταν μέρος της αντιπροσωπείας του SPD στην ομάδα εργασίας για τις μεταφορές και τις υποδομές κατά τις  διεργασίες της προγραμματικής συμφωνίας για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές του 2013 και του 2017 στη Γερμανία. 

 

Στις πρώτες του δηλώσεις  με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Bartol ανέφερε:  

 

«Είναι μεγάλη μου τιμή να αναλαμβάνω το αξίωμα του Εντεταλμένου της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.   

 

Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέρος αυτού του ενεργού δικτύου και που θα εμβαθύνω την ελληνογερμανική συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.   

 

Ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που θέτουν ο πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία οι αυτοδιοικητικές συνεργασίες καθίστανται αναγκαίες περισσότερο από ποτέ.  Αποτελούν άγκυρα για  τις  ανταλλαγές εμπειριών στην Ευρώπη και μία ζωντανή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.   

 

 

Η ΕΓΣ συμβάλλει σημαντικά σε αυτό, προωθώντας, για παράδειγμα, την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων  και τεχνογνωσίας, οργανώνοντας  ταξίδια ειδικών  και  υποστηρίζοντας τους δήμους και τις περιφέρειες με την παροχή στήριξης και τη διοργάνωση θεματικών συνεδρίων».