· 

Απεργία στις 8 Ιανουαριου

Tι θα γίνει με τις απεργίες σε Μόναχο και Γερμανία  από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Με τα σημερινά δεδομένα οι αγρότες από την Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Στο Μόναχο στις 8 Ιανουαρίου από τις 11:00 (Odeonsplatz και Ludwigstraße). Οι διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί για μια εβδομάδα. 

 

H Ένωση Αγροτών της Βαυαρίας σχεδιάζει μετά τη διαδήλωση στο Μόναχο στις 8 Ιανουαρίου να ακολουθήσουν το Άουγκσμπουργκ στις 10 Ιανουαρίου και η Νυρεμβέργη στις 12 Ιανουαρίου. Η κεντρική διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

 

Διάφορες ομάδες εργαζομένων σ άλλους κλάδους καλούν μέσω των κοινωνικών δικτύων σε συμπαράσταση των αγροτών και στην μετατροπή της απεργίας τους σε γενική απεργία. Όμως η Ομοσπονδία Αγροτών με ανακοίνωσή της διαχωρίζει τη θέση της "από ομάδες που με άλλα κίνητρα θέλουν να εκμεταλλευτούν τις διαμαρτυρίες των αγορτών".

 

Επιπλέον ανοιχτό παραμένει αν την Δευτέρα θα ξεκινήσει και η εβδομαδιαία απεργία των μηχανοδηγών των τρένων (αφορά υπεραστικά τρένα και στις περισσότερες περιπτώσεις και τα S-Bahn).

 

Τέλος υπολογίζεται να προχωρήσουν σε απεργία - στάση εργασίας και οι οδηγοί φορτηγών.