· 

Ανακοίνωση ΤΕΓ Μονάχου

Μια υπέροχη ημέρα ανοιχτών θυρών έλαβε χώρα σήμερα στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου! 

 

Με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε σήμερα τους νέους γονείς με τα παιδάκια τους στα ΤΕΓ Μονάχου. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και σας ευχαριστούμε πολύ γι‘ αυτό ! 

Τα μελλοντικά νέα μέλη μας ενημερώθηκαν λεπτομερώς από την πρόεδρο Κα Ελένη Βούλγαρη και από τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών Κο Κυριάκο Παπαδόπουλο, οι οποίοι κάλυψαν με σαφήνεια όλες τις απορίες και εξήγησαν την λειτουργία, τον σκοπό και την εκπαιδευτική διαδικασία των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας. 

 

Ολο το ΔΣ εργάστηκε με περίσσεια θέληση για να διεξαχθεί  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η ιδιαίτερα απαιτητική οργανωτικά εκδήλωση, η οποία έλαβε μέρος παράλληλα με το καθιερωμένο μάθημα των υπολοίπων μαθητών. 

Για το καλωσόρισμα στήθηκε από νωρίς ένας μικρός μπουφές με καφέ και πεντανόστιμα χειροποίητα εδέσματα που επιμελήθηκε ο Sakis Panagiotou. 

Κατόπιν, για την διευκόλυνση των γονιών διοργανώθηκε η δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους , την οποία ανέλαβαν η Despoina Moschovi και η Georgia Koupa. Μέσω της διαδραστικής ανάγνωσης ενός παιδικού  βιβλίου τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους , αργότερα επισκέφθηκαν το γυμναστήριο όπου και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια και τέλος βγήκαν στο προαύλιο απ’ όπου και τα παρέλαβαν οι γονείς τους. Στο τέλος της ημέρας τα παιδιά είχαν κάνει ήδη φίλους και είχαν εγκλιματιστεί πλήρως στους χώρους του σχολείου.

 

Οι γονείς είχαν καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους, την ευκαιρία να αγοράσουν έναντι συμβολικού ποσού το περιοδικό των ΤΕΓ «μισά-μισά» και να ενισχύσουν την προσπάθεια των μαθητών μας, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τις πρόβες ελληνικών χορών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της καλοκαιρινής μας γιορτής.

Με αυτή λοιπόν τη γλυκιά επίγευση της σημερινής ημέρας , θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για την εμπιστοσύνη σας. 

 

Εις το επανιδείν! 

Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου 

ΤΕΓ Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου