· 

Μια διαφορετική εκδήλωση για μαθητές και γονείς στο Μόναχο

Στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση από τα ελληνικά δημοτικά σχολεία του Μονάχου με θέμα: ,,Βιολογικοί Βιόρυθμοι, αθλητισμός, διατροφή,,

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης (Συντονιστικό Γραφείο) του Γενικού Προξενείου στο Μόναχο, στις 22 Οκρωβρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων των Αγίων Πάντων στις 5 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη)

 

Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής (εκπαιδευτικός στα σχολεία του Μονάχου) Δρ. Ευάγγελος Θεοδώρου.

 

Εισαγωγικά της εκδήλωσης ρωτήσαμε τον κο Θεοδώρου τι να περιμένεουμε να ακούσουμε την ημέρα εκείνη, ποιος είναι ο στόχος της εκδήλωσης και ποιό το περιεχόμενο ;

 

Κατ` αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στο site σας το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ο στυλοβάτης της ενημέρωσης στην Βαυαρία και όχι μόνο.

 

Η ομιλία του Σαββάτου προέκυψε ύστερα από συνεχή επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών του σχολείου Σωκράτης στο οποίο είμαι τοποθετημένος ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Προέκυψε ότι οι γονείς έχουν την διάθεση να μάθουν πολύ περισσότερα πράγματα για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους σε θέματα που αφορούν στον ρυθμό της καθημερινότητας τον αθλητισμό και την διατροφή των παιδιών τους. 

 

Το θέμα των βιολογικών βιορυθμών αφορά  την 24ωρη λειτουργία του οργανισμού μας από την 1η μεταμεσονύκτια ώρα έως τα μεσάνυχτα. Ο οργανισμός μας κάθε ώρα εκτελεί και μία λειτουργία την οποία αν γνωρίζουμε θα αλλάξει ωφέλιμα η ζωή μας. Όσοι λοιπόν παρευρεθούν στην ομιλία του Σαββάτου θα μάθουν πάρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως, ποια η καλύτερη ώρα για φαγητό και γιατί, ποια η καλύτερη ώρα για διάβασμα και γιατί, ποια η καλύτερη ώρα για άσκηση και γιατί και άλλα πολλά που αφορούν την 24ωρη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης στην ενότητα που αφορά τον αθλητισμό θα πάρουν απάντηση στο βασικό τους ερώτημα που είναι, με ποιο άθλημα πρέπει να ασχοληθεί το παιδί μου; Σε αυτή την ενότητα θα δοθούν κατευθύνσεις στους γονείς για την πορεία της άθλησης στα παιδιά τους και άλλα πολλά που αφορούν τον αθλητισμό. Τέλος στην ενότητα διατροφή θα μιλήσουμε για τα αποτελέσματα που πήρα από τους μαθητές και τι πρέπει να κάνουμε για την βελτίωση της διατροφής τους.

 

Σαφέστατα θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όποια ερώτηση προκύψει μετά το πέρας της ομιλίας ώστε οι γονείς να φύγουν με νέα εφόδια στην φαρέτρα τους προς όφελος των παιδιών μας.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Συντονιστικό Γραφείο Μονάχου που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα αυτής της εκδήλωσης κι ιδιαίτερα την Συντονίστρια Μονάχου κα Ίριδα Μπέση, η οποία έδωσε το πράσινο φως στην εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου μας κου  Ευάγγελου Κορδολαίμη να προσκληθούν όλοι οι γονείς των Δημοτικών σχολείων Μονάχου σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και τον Αιδεσιμώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Γεώργιο Σιώμο που μας παραχωρεί την αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων, καθώς επίσης και σε όλα τα site του Μονάχου που στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού ενδιαφέροντος.

 

Περισσότερα λοιπόν ο Σάββατο περιμένοντας με χαρά όλους τους γονείς για μια όμορφη και παραγωγική συζήτηση.