· 

Εκδήλωση για Σχολικό Επαγγελματισμό Προσανατολισμό

Χθες πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες μία συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, του ιδρύματος «Παλλάδιον» και του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή».

 

Μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών του Λυκείου στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Γεν. Προξενείου o Αχιλλέας Κωσταρίδης, η πρόεδρος του Παλλαδίου Δρ. Θεανώ Βασιλικού και ο διευθυντής του Λυκείου Μονάχου Σταύρος Ελευθεριάδης.

 

Ακολούθησε  εισήγηση του Νίκου Γρίβα με θέμα: «Η αγορά εργασίας και η εξέλιξή της στη Γερμανία και ιδιαίτερα στο Μόναχο». 

 

Στη συνέχεια  σε ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας όπου είχαν  προσκληθεί επαγγελματίες από δέκα διαφορετικούς κλάδους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ είναι απόφοιτοι των ελληνικών σχολείων της πόλης του Μονάχου.

 

Hλιάδου Ελένη, Βασιλειάδης Βασίλης, Δρ. Τσογκίδου-Hofmann Δόμνα, Παλιού Θεοδώρα, Χρήστος Μαραζίδης, Αβοκάτος Ιωάννης. (Λόγω κωλύματος δεν μπόρεσαν να έρθουν, αλλά έστειλαν χαιρετισμό η Κυριακίδου Σοφία και ο Ευθυμιάδης Θεόφιλος).

 

Οι παραπάνω, εκτός του ότι υπήρξαν μαθητές των αμιγών ελληνικών σχολείων στο Μόναχο, επιδεικνύουν μία αξιόλογη επαγγελματική δραστηριότητα και αποκατάσταση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

 

Στόχος της εκδήλωσης αυτής, επ΄ευκαιρία της γιορτής των ελληνικών γραμμάτων στα τρία πρόσωπα των τριών Ιεραρχών, ήταν να προβληθούν επιτυχημένα παραδείγματα για τους μαθητές, ώστε οι μαθητές να προβληματιστούν και να διευκολυνθούν στη λήψη των σωστών αποφάσεων τόσο για τις επερχόμενες σπουδές τους όσο και για την περαιτέρω επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, Η συντονίστρια εκπαίδευσης Μονάχου Ίριδα Μπέση.