· 

θεμελίωση της επέκτασης της γραμμής 6 του μετρό

Tελετή θεμελίωσης της επέκτασης της γραμμής 6 του μετρό του Μονάχου προς το Martinsried 

 

Προχθές πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή θεμελίωσης της επέκτασης της γραμμής 6 του μετρό του Μονάχου προς το Martinsried στο δήμο Planegg της περιφέρειας του Μονάχου.

 

Με την επέκταση της γραμμής U6, συνδέονται το ερευνητικό κέντρο του Garching με την Πανεπιστημιούπολη Βιοεπιστημών στο Martinsried, η οποία είναι μοναδική στην Ευρώπη. 

 

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σήμερα σε περίπου 212 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται σε συνεργασία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το κρατίδιο ντης Βαυαρίας , την περιφέρεια του Μονάχου και τον δήμο Planegg. Λόγω της εξαιρετικής σημασίας του έργου ως κέντρο της επιστήμης η Βαυαρία συνεισφέρει ιδιαίτερα σημαντικά στη χρηματοδότηση. 

 

Ο υπόγειος σταθμός Martinsried είναι ένας σχεδιαζόμενος υπόγειος σταθμός στο δημοτικό έδαφος του Planegg. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ο νέος νότιος τερματικός σταθμός της γραμμής U6, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο τερματικό σταθμό στο Klinikum Großhadern. Το Martinsried, παρέχει πρόσβαση όχι τόσο στον ίδιο τον δήμο όσο στην ερευνητική πανεπιστημιούπολη όπου, μεταξύ άλλων, εδρεύει η Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian.