· 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - Τελετή Μνήμης για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - Τελετή Μνήμης για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη 

 

Τελετή Μνήμης για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη με αφορμή τα 18 χρόνια από την δολοφονία του από την γερμανική νεοναζιστική ομάδα NSU στο Μόναχο.

Στις 15 Ιουνίου 2023 τελέστηκε στο Μόναχο μια σεμνή τελετή μνήμης για τον αδικοχαμένο συμπατριώτη μας Θεόδωρο Βουλγαρίδη στο τόπο που δολοφονήθηκε  προ 18 ετών από τους νεοναζιστές, στο κατάστημά του στο Μόναχο.

 

Στην πρόσοψη του καταστήματος έχει τοποθετήσει ο Δήμος Μονάχου από ετών μια αναμνηστική πλακέτα  με το όνομά του μακαριστού Βουλγαρίδη και τα ονόματα και των άλλων θυμάτων της NSU.

 

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της τελετής μνήμης είχε η κ. Χριστίνα Χατζηπαρασίδου, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Μονάχου 08-Schwanthalerhöhe όπου ζούσε, εργάζονταν και δολοφονήθηκε ο μακαριστός Βουλγαρίδης.

 

Η κ. Χατζηπαρασίδου είναι η επιτετραμμένη του Τοπικού Συμβουλίου για θέματα ενσωμάτωσης και μέλος της επιτροπής του Συμβουλίου για θέματα κοινωνικά, για την παιδεία και για την στεγαστική πολιτική στην περιοχή αυτή.

 

Στην τελετή παρέστησαν οι συγγενείς του μακαρίτη Θεοδώρου Βουλγαρίδη, ο αδελφός του Γαβριήλ Βουλγαρίδης με τη σύζυγό του Χριστίνα και η εξαδέλφη τους Σπυριδούλα Παρασίδου. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων Μονάχου παρέστησαν στην τελετή  όπως λ.χ. η Δημοτική Σύμβουλος Μονάχου κ. Barbara Likus (SPD), η Δημοτική Σύμβουλος Μονάχου κ. Nimet Gökmenoglu (Bündnis 90/Grünen), η κ. Sybille Stöhr, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Μονάχου 08-Schwanthalerhöhe, ο κ. Peter Friemelt από τον Σύλλογο Gesundheitsladen, ο διευθυντής του Ευαγγελικού Κέντρου Μεταναστών πάστορας Gottfried Rösch, η κ. Νίκη Χατζηπαρασίδου από το Δημοτικό Συμβούλιο Συνταξιούχων, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Μεταναστών Μονάχου, μια ομάδα ηλικιωμένων γυναικών από τον Σύλλογο „Οι Γιαγιάδες ενάντια στην ακροδεξιά“, ο επιστημονικός ερευνητής του πανεπιστημίου Göttingen της Γερμανίας για την δημιουργία ενός παγγερμανικού μνημείου για τα θύματα της NSU, κ.Lee Hielscher και άλλοι. Παρέστη επίσης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, μακροχρόνιος πνευματικός σύμβουλος και συμπαραστάτης της οικογένειας Γαβριήλ  Βουλγαρίδη.

 

Μετά τον χαιρετισμό της κ. Χριστίνας Χατζηπαρασίδου ακολούθησε σύντομη ομιλία της προέδρου του Συμβουλίου του τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος Μονάχου 08-Schwanthalerhöhe κ. Sybille Stöhr, ενώ στεφάνια με λουλούδια κατέθεσαν μπροστά στην αναμνηστική πλακέτα η οικογένεια Βουλγαρίδη, ο Δήμος Μονάχου, το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μονάχου 08-Schwanthalerhöhe, η Δημοτική Υπηρεσία Συμπαράστασης των οικογενειών των θυμάτων "BEFORE" και απλοί πολίτες.

Όλοι οι παρόντες ευχαρίστησαν θερμά την κ. Χριστίνα Χατζηπαρασίδου για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει την τελετή μνήμης για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη. Η τελετή αυτή είναι ένα μάθημα δημοκρατίας και σεβασμού πανανθρώπινων αξιών, μια απάντηση σε ακροδεξιά μορφώματα και νεοναζιστικές ιδεολογίες.

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης