Παύλος Δέλκος: Να στηρίξετε τους Έλληνες και άλλους υποψηφίους που στηρίζουν τα ιδιαίτερα αιτήματα των Ελλήν

Παύλος Δέλκος

Γεννήθηκα στην Χαριτωμένη Δράμας, τέλειωσα το Γυμνάσιο στην Προσοτσάνη Δράμας. Οι γονείς μου ήταν μετανάστες στην περιοχή της Στουτγκάρδης. Από το 1973 ζω στην Γερμανία και από το 1975 στο Μόναχο.

 

Μετά το Studienkolleg σπούδασα Κοινωνική Εργασία στην Stiftungsfachhochschule στο Μόναχο.

Από το 1978 μέχρι το 1987 εργάστηκα σαν κοινωνικός παιδαγωγός σε κέντρα νεότητας.

Από το 1987 μέχρι το 1992 διετέλεσα Διευθυντής στο Ελληνικό Σπίτι Βεστεντ.

Από το 1994 μέχρι σήμερα εργάζομαι σαν Κοινωνικός Λειτουργός στο Δημοτικό Νοσοκομείο Neuperlach..

 

Από το 1975 δραστηριοποιήθηκα σε διάφορες οργανώσεις των Ελλήνων στο Μόναχο, μέλος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου, ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του ΔΣ από το 1979 μέχρι το 1983 της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου.

 

Από το 1996 μέχρι το 1992 ήμουν εκλεγμένο μέλος στο Συνοικιακό Συμβούλιο (Bezirksausschuss) της περιοχής Isarvorstadt/Ludwigsvorstadt. Συνολικά 12 χρόνια (2 θητείες) ήμουν εκλεγμένο μέλος στο Συμβούλιο Αλλοδαπών (ΑΒ), με την Λίστα των Ελληνικών Συλλόγων. Για μια θητεία διετέλεσα μέλος του προεδρείου. Εκπροσώπησα το Συμβούλιο Αλλοδαπών σε διάφορες επιτροπές του Δήμου, όπως την επιτροπή για θέματα υγείας των αλλοδαπών, το συμβούλιο αυτοβοήθειας της πόλης του Μονάχου (Selbsthilfebeirat)

 

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχα ενεργά σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης της παροικίας αλλά και της γερμανικής κοινής γνώμης για την κρίση στην Ελλάδα, και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τον δοκιμαζόμενο λαό στην πατρίδα μας (Σύλλογος Διάλογος, Forum Eurokrise)

 

Είμαι ενεργό μέλος του συνδικάτου Ver.di, μέλος του Συμβουλίου Προσωπικού (Betriebsrat) και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μαζί με τον συνυποψήφιό μου στο συνδυασμό DIE LINKE Άρη Παπαδημητρίου,

Δεσμευόμαστε, μέσα ή έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο:

 

Να συμβάλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου στη περιοχή Berg am Laim, απέναντι στον δήμο του Μονάχου να μην διεκδικήσει την επαναγορά του οικοπέδου και απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει επιτέλους το έργο αυτό.

 

Να βοηθήσουμε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, εφόσον φυσικά και το ΔΣ λειτουργήσει όπως έχει την υποχρέωση

 

Να υποστηρίξουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των συλλόγων.

 

Να αναπτύξουμε προγράμματα για τους νέους (επαγγελματικής εκπαίδευσης και ελεύθερου χρόνου) και για την φροντίδα και στήριξη των ηλικιωμένων

 

Να πάρουμε πρωτοβουλίες για την δημιουργία υποδομών και προγραμμάτων στήριξης των νέων μεταναστών από την Ελλάδα, για την αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών διπλωμάτων και γρήγορη ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

 

Να πιέσουμε τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν την στήριξη σε όλους τους τομείς της λειτουργίας (χρηματοδότηση, υλικές υποδομές και διδακτικό προσωπικό) των τμημάτων μητρικής γλώσσας

 

Να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε με όλες μου τις δυνάμεις όλες τις πρωτοβουλίες ενάντια στο ρατσισμό και στον φασισμό.

 

Να ενημερώνουμε και να κινητοποιούμε τους Έλληνες του Μονάχου να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της πόλης, να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές

 

DIE LINKΕ (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

 

Κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές Μονάχου ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κόμματος της αριστεράς DIE LINKE για να συμβάλουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους της λίστας για την υλοποίηση των παρακάτω στόχων

 

Το κόμμα DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) έχει δεσμευτεί και διεκδικεί το δικαίωμα συμμετοχής όλων των μεταναστών σε όλες τις εκλογές (δημοτικές, κρατιδίων και ομοσπονδιακές)

 

Το κεντρικό σύνθημα του κόμματος DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) είναι:

100 % κοινωνικά δίκαιη πολιτική και στο δήμο – για το Μόναχο της αλληλεγγύης !

 

Καταπολέμηση της Φτώχειας , δίκαιη αναδιανομή του πλούτου !

φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων. Εξασφάλιση ΄των βασικών αναγκών για τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.

 

Η εξασφάλιση μιας οικονομικά προσιτής κατοικίας είναι θεμελιώδες δικαίωμα και όχι πολυτέλεια!.

DIE LINKE προτείνει ένα ανώτατο όριο για την τιμή του ενοικίου σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το οποίο να ισχύει και στο Μόναχο.

 

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα : ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω από τα κέρδη ! Για μια καλή υγειονομική περίθαλψη για όλους.

DIE LINKE υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα του τομέα υγείας, αντιτίθεται στις ιδιωτικοποιήσεις. .

 

Απασχόληση και Οικονομία : Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη !

Για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας και απασχόλησης και δεν περιορίζονται στη διαχείριση της ανεργίας όπως γίνεται μέχρι τώρα στα κέντρα εργασίας (JOB Center).

 

Συγκοινωνίες στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή,

προγράμματα για την προώθηση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων και την δωρεάν χρήση των ΜΜΜ, αυτά συμβάλουν στην μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος και στο περιορισμό της εκπομπής του CO2.

 

 

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις δημοτικές εκλογές και να ενισχύσετε τον συνδυασμό της αριστεράς DIE LINKE

να επιλέξετε για Δήμαρχο την υποψήφια Brigitte Wolf

 

Να στηρίξετε τους Έλληνες και άλλους υποψηφίους που στηρίζουν τα ιδιαίτερα αιτήματα των Ελλήνων Μονάχου.