Σοφία Τραχιώτη: «Οι Σύλλογοι είναι πνεύμονας του ελληνισμού αλλά  η κοινότητα είναι η καρδιά του»

Για εμένα η ελληνική κοινότητα αποτελεί την καρδιά του ελληνισμού .

 

Βέβαια στο Μόναχο υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που έχουν ως σκοπό τη διατήρηση και την καλλιέργεια των ηθών και εθίμων , με σκοπό την προβολή τους στους Έλληνες και στους άλλους λαούς. Τη διατήρηση των δεσμών και την καλλιέργεια της εθνικής μας ταυτότητας. Η πραγμάτωση του σκοπού αυτού υλοποιείται με τη συγκρότηση χορευτικών, διαλέξεων κτλ.

 

Το Μόναχο έχει πολλούς συλλόγους αλλά αυτό που λείπει δυστυχώς είναι η ελληνική κοινότητα . 

 

Πολλοί  είναι εκείνοι που ζητούν πληροφορίες. Το πιο απλό είναι να κάνουν αναζήτηση «Έλληνες Μονάχου στο facebook». Και μετά ξεκινά το γαϊτανάκι. Στην αρχή διστάζουν να ρωτήσουν αλλά η ανάγκη δεν τους σταματά. Δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά απάντηση στις απορίες τους, καθοδήγηση στα όνειρα τους, ένα φως στο τούνελ. Ευτυχώς που είμαστε λαός με φιλότιμο. Όλοι προθυμοποιούμαστε αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα δεν σε αφήνει να λύσεις όλες τις απορίες αν και πολλές φορές δεν τις ξέρεις κι εσύ.  Έπειτα  έρχεται η επόμενη ερώτηση «και πού να απευθυνθώ;», «Υπάρχει ελληνική κοινότητα;», « Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα για να μην πέσω θύμα εκμετάλλευσης;» Και εκεί ΣΙΩΠΗ. 

 

Ελληνική κοινότητα; Ενώ έχουμε τον «πνεύμονα» του ελληνισμού, τους συλλόγους μας , λείπει η «ΚΑΡΔΙΑ». Η καρδιά δεν χτυπά , ή μάλλον αργοσβήνει, αργοσβήνει αλλά ...δεν πέθανε. Μην ψάχνεις εκείνον που τη λάβωσε αλλά εκείνον που θα την επαναφέρει . 

 

Είναι καθήκον στην πρώτη γενιά που μας κοιτά, να επανιδρυθεί μια κοινότητα με παλιό και νέο αίμα εκλεγμένο από την πλειοψηφία και όχι από τη μειοψηφία. Μια κοινότητα για όλους και όχι για τους λίγους. Μια κοινότητα με πρόσωπα εμπιστοσύνης που να μην συγχέουν την κοινότητα με τους συλλόγους. Μια κοινότητα με διαφάνεια που να την εμπιστευτούν όλοι , που να τη στηρίξει οικονομικά ο ελληνισμός και όχι μια κοινότητα που να εκλεχτεί κάτω από κλειστές θύρες . 

 

Θα ήταν καλό να υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για ένα μεγάλο διάστημα που θα γραφτούν όσοι περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν και που θα μπορούν να ενημερωθούν και με email για τη διεξαγωγή των εκλογών. Οι σύλλογοι να κάνουν κάλεσμα στα μέλη τους να γραφτούν όσοι περισσότεροι γίνεται. 

 

Να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που να ομαδοποίησουμε τις ειδικότητες - επαγγέλματα των μελών με σκοπό να βοηθούμε και να ενημερώνουμε συγκεκριμένα τους Έλληνες που ζητούν βοήθεια. Μια κοινότητα που να μην υπάρξει ίχνος εκμεταλλευσης . Μια κοινότητα που να διεκδικεί πολιτικά και ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ αιτήματα του Ελληνισμού.  

 

Δεν ξέρω αν ποτέ πραγματοποιηθεί αλλά αυτό που ξέρω είναι πως πολλοί το επιθυμούν . 

Σοφία Τραχιώτη - Από το 2012 στο Μόναχο, εργαζόμενη ως νηπιαγωγός.