Σύλλογος Ποντίων Μονάχου: Κοντά στους μαθητές

02.12.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
02.12.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Οι σύλλογοι Ποντίων Βαυαρίας στο Νταχάου

14.11.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
14.11.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου. Από τη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση για το ολοκάυτωμα του Αρκαδίου στην ενορία του Αγ. Γεωργίου Μονάχου

Σύλλογος Κρητών Μονάχου: Εκδηλώσεις / δράσεις

04.11.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
04.11.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου. Ξεκινούν οι σύλλογοι μετά από δυο σχεδόν χρόνια τις δραστηριότητές τους.

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου: Ανακοίνωση

18.10.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
18.10.2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Ανακοίνωση Συλλόγου Κρητών Μονάχου

18.07.2021

Τα μέλη του συλλόγου μας Χριστίνα και Γιώργος Μανδαλενάκης σε μερικές μέρες επιστρέφουν στην Κρήτη. 

Ο Γιώργος Μανδαλενάκης υπηρέτησε τον σύλλογό μας για πολλά χρόνια ως μέλος και του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας. 

Σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου μας,  βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις και συνέβαλε έτσι σημαντικά στη διάδοση της πολιτιστική μας κληρονομιάς στον τόπο που ζούμε. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Χριστίνα και το Γιώργο για όλα αυτά που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογό μας και στη Κρήτη μας.  

Θέλουμε  να τους ευχηθούμε καλό επαναπατρισμό, να έχουν πάντα την υγειά τους και να χαρούν αυτά που κατάφεραν τόσα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε για  όλα. 

ΔΣ Κρητικού Συλλόγου Μονάχου και περιχώρων

Σύλλογος Κρητών Μονάχου: 30.05.2021. Eπιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της ,,Μάχης της Κρήτης,, στον ΙΝ των Αγίων Πάντων        Φωτο: georgios Mandalenakis

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου: Μνημόσυνα για τα θύματα της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου σήμερα στον ΙΝ των Αγίων Πάντων    Φωτο: Lakis Spiridonidis

"Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου": Διαδικτυακό μάθημα χορού

10.05..2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
10.05..2021 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου

 

14.03.2021

 

Ο Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου πραγματοποίησε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δοξολογία για την 73η επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. Την επέτειο τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Βασίλειος Γκουλούσης

 Πανθεσσαλικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων

 

09.03.2021

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω του σεισμού στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ελασσόνας και της Φαρκαδόνας θα θέλαμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Θεσσαλών συγκεντρώνει χρήματα, τα οποία θα δωθούν σε διάφορες οικογένειες στην Ελασσόνα και στην Φαρκαδόνα ώστε να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος θέλει να συνδράμει οικονομικά, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με τους εξής τρόπους: 

Τηλ. επικοινωνίας: 0173 194 30 45 

E-mail: panthessalischer.verein@gmail.com 

Με εκτίμηση,

Δ.Σ.

Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου: Δοξολογία με αφορμή την 73η Επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου - επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

21.02.2021 Πατήστε στη φωτογραφεία για να μεταβείτε στο άρθρο
21.02.2021 Πατήστε στη φωτογραφεία για να μεταβείτε στο άρθρο

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου

 

15.11.2020

Επιμνημόσυνη δέηση από τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου και Περιχώρων στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο για πεσόντες του ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου.

 

Παρόντες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Κουγιουμουτής ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Γραμματέας του Συλλόγου Σπυριδούλα Κυριακάκη.

 

Φωτογραφίες για Δορυφόρο: Lakis Spiridonidis

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

‼️ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‼️

11.11.2020

 

Εν έτη 2020, συνεχίζουμε να ζούμε γενοκτονίες και πολέμους, η ιστορία επαναλαμβάνεται και εμείς δεν θέλουμε να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό, στηρίζουμε τα αδέρφια μας τους Αρμένιους!

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου θέλει να στηρίξει την Αρμένικη κοινότητα του Μονάχου και θα παρευρεθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στην κεντρική πλατεία του Μονάχου στην MARIENPLATZ στις 14:30 ΩΡΑ να τιμήσει τα θύματα τους!

 

Καλούμε φίλους και μέλη να παρευρεθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εποχής που ζούμε, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή!

Το ΔΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Κρητών Μονάχου 

 

09.11.2020

 

Την Κυριακή 15.11.2020 στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον σύλλογο για τπεσόντες του ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου.

Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου

 

08.11.2020

 

Aπό τη σημερινή δοξολογία στον ΙΝ των Αγίων Πάντων με αφορμή την 108η επέτειο της απελευθέρωσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου παρουσία του Γενικού Προξένου Μονάχου

 

Φωτογραφίες για το Δορυφόρο Lakis Spiridonidis

Ανακοίνωση Συλλόγου Αιγαίου Μονάχου

11.10.2020 Ακόμη μια φορά οι Παρχαρομάνες του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή προσφοράς!!! ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου
29.09.2020


Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου με τον Σύλλογο Επτανησίων  στηρίζει την Ενορία των Αγίων Πάντων και τον Σύλλογο Ποντίων Μονάχου.
Δεν μείναμε ποτέ ασυγκίνητοι στις καταστροφές που πλήττουν την πατρίδα.  .....μαζεύουμε
κλινοσκεπάσματα, παιδικές τροφές, είδη υγιεινής για παιδιά και μεγάλους, πετσέτες, οικιακά είδη ( μαγειρικά σκεύη ) μαξιλάρια και μωρουδιακά. Τρόφιμα μακράς διαρκείας και πιάτα ποτήρια μαχαιροπίρουνα..... Παιδικά ρούχα ΝΑΙ....αλλά για μεγάλους ΟΧΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΔΡΑΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

24.09.2020

 

‼️ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‼️

 

Ας βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας να βοηθήσουμε.. 

Μετά από σημερινή επικοινωνία με το κοινωνικό παντοπωλείο της Καρδίτσας, ενημερωθήκαμε πως οι ανάγκες είναι πολλές και εξυπηρετούν πέρα από κόσμο στην Καρδίτσα γύρω στα 25 χωριά ακόμα!

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει όσο μπορεί μαζί με όλους εσάς αυτήν την προσπάθεια, συλλέγοντας όσα περισσότερα μπορούμε για να τα μεταφέρουμε σε 3-4 βδομάδες στην Ελλάδα!

 

Ας αποδείξουμε ότι για άλλη μια φορά ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

✖️ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / 16:00-17:30

✖️ ΣΑΒΒΑΤΟ / 12:00-14:00

📍 στα γραφεία του συλλόγου μας, Parkstr. 17A, 80339 München 

Υ.Γ.: Μεγάλη ανάγκη για σκεπάσματα, κουβέρτες κτλ. και κονσέρβες! Τα υπόλοιπα είδη έχουν προμηθευτεί από επαγγελματίες και φορείς της Ελλάδος! 

 

Σας ευχαριστούμε!

Το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Eκλογή νέου ΔΣ Συλλόγου Κρητών Μονάχου Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του συλλόγου μας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας εφαρμόζοντας υγειονομικό πρωτόκολλο

20.09.2020

 

Από την εκλογική διαδικασία προέκυψε η εξής σύνθεση νέου Δ. Σ.


Πρόεδρος, Στέλιος Ε. Αντωνάκης
Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Β. Μαρής
Γραμματέας, Σπυριδούλα Κυριακάκη
Ταμίας, Ανδρέας Παρασκευάς
Οργ. Γραμματέας, Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Υπεύθ. Δημοσίων σχέσεων, Βασίλης Γ. Μαρής
Υπεύθ. Νεολαίας και χορευτικού, Εμμανουήλ Κυριακάκης
Αναπληρωματικά μέλη Δ. Σ.:Μιχάλης Δρυδάκης, Χαράλαμπος Σταματάκης, Εμμανουήλ Νιθαυριανάκης
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας για την συμμετοχή τους στην διαδικασία της γενικής συνέλευσης.


Το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο όπου οι δραστηριότητες ακόμα, λόγω των μέτρων, είναι περιορισμένες.

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου (29.06.2020)

Πότε ξεκινούν τα χορευτικά τμήματα των ελληνικών συλλόγων στο Μόναχο  - Τι σχεδιάζουν οι 10 σύλλογοι ;

22.05.2020
Τα περιοριστικά μέτρα για ευρύτερες συγκεντρώσεις ατόμων και εκδηλώσεις παραμένουν. Θα ξεκινήσουν τα χορευτικά τμήματα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές  ;
Επικοινωνήσαμε με συλλόγους για να μας μιλήσουν για το σχεδιασμό τους.
Με εξαίρεση το σύλλογο Θρακιωτών και το Λύκειο των Ελληνίδων που ήδη έχουν αποφασίσει ότι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές δεν θα λειτουργήσει το χορευτικό τμήμα τους  (πρόβες) οι υπόλοιποι σύλλογοι βρίσκονται ακόμη σ αναμονή καθώς η λειτουργία των τμημάτων εξαρτάται  κατά βάση και από το αν θα λειτουργήσουν οι φορείς/ιδρύματα που προσφέρουν τους χώρους.
Οι Κρήτες επιθυμούν να ξεκινήσουν πάλι πριν το καλοκαίρι αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την αίθουσα και από τα περιοριστικά μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν και κατά πόσο αυτά θα επιτρέπουν πρακτικά τις πρόβες χορευτικού. 
Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται οι σύλλογοι Ποντίων, Χοροεργαστήρι και ο Ηπειρωτικός σύλλογος "ΣΟΥΛΙ" που δηλώνουν ότι θα ήθελαν να "ξαναβρεθούν" πριν το καλοκαίρι. 
Ο σύλλογος "Σούλι" προσθέτει και ως προϋπόθεση το χρόνο που θα ανακοινωθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων στον συγκεκριμένο τομέα. Επισημαίνει ότι "Σε περίπτωση που δοθεί το δικαίωμα πρόσβασης στην αίθουσα στα μέσα Ιουλίου, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, τότε η επανεκκίνηση θα γίνει τον Σεπτέμβρη. Αν η πρόσβαση δοθεί στις αρχές με μέσα Ιουνίου, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επανεκκίνησης".
Η Ηπειρωτική Κοινότητα πιστεύει ότι δύσκολα θα είναι εφικτό να λειτουργήσει το τμήμα χορευτικού πριν το καλοκαίρι. Δεν αποκλείει όμως άλλες δράσεις που θα είναι πιό εύκολα πραγματοποιήσιμες σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα.  Και για τον Πανθεσσαλικό σύλλογο θα εξαρτηθεί προφανώς από το αν και με ποιους όρους θα λειτουργήσει το ίδιο το ίδρυμα ( Freizeitheim Westend) . 
Aπό την αντίστοιχη λειτoυργία του Kulturladen Westend θα εξαρτηθεί και κατά πόσο αλλά και το πότε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα χορευτικά των συλλόγων Ελασσονιτών και Επτανησίων όπως και στην ίδια κατηγορία το χορευτικό συγκρότημα που λειτουργεί στο Ελληνικό Σπίτι.
Φωτο: Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου

Aνακοίνωση συλλόγου Κρητών Μονάχου για επιμνημόσυνη δέηση για πεσόντες στη "Μάχη της Κρήτης", εκλογοαπολογιστική συνέλευση και ψήσιμο αρνιών

Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου - Λημματογράφηση Βικιπαίδειας

 

10.04.2020

Η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου προχωράει στην υλοποίηση της ανακοινωμένης πρωτοβουλίας της για τη λημματογράφηση της ελληνικής Βικιπαίδειας ( Wikipedia ) μέσα από ένα διαγωνισμό.

 

 

Στην ανακοίνωσή της η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων αναφέρει μεταξύ άλλων "Ως γνωστόν η Βικιπαίδεια αποτελεί πλέον μια από τις κύριες πηγές πληροφόρησης. Δυστυχώς όμως η ελληνική έκδοσή της έχει αρκετές ελλείψεις σε άρθρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άτομα που δε γνωρίζουν ξένες γλώσσες να μην μπορούν να ενημερωθούν από την κατά κανόνα πιο εμπλουτισμένη αγγλική ή γερμανική έκδοση, ή άτομα τα οποία γνωρίζουν αγγλικά ή γερμανικά να αδυνατούν να εκφράσουν διάφορους τεχνικούς όρους στα ελληνικά διότι δεν μπορούν να βρουν τη σωστή παραπομπή, κάτι που συμβαίνει συχνά σε Έλληνες του εξωτερικού. 

 

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε με τη προκήρυξη ενός διαγωνισμού όπου καλούμε τους συμμετέχοντες να συντάξουν εκ νέου ή να επεκτείνουν ένα ήδη υπάρχον λήμμα της Βικιπαίδειας. 

 

Για τις ακριβείς λεπτομέρειες συμμετοχής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα υου συλλόγου

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου αλληλέγγυος με τις ανάγκες του Ελληνισμού που έχει ανάγκη. Mήνυμα του ΔΣ μέσω βίντεο

Aκυρώσεις εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ελληνικών συλλόγων Μονάχου

 

13.03.2020

Ανακοινώθηκαν μια σειρά ακυρώσεις εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει σύλλογοι και φορείς για το επόμενο χρονικό διάστημα

Συγκεκριμένα:

Το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που οργανώνει η Ελένη Τσακμάκη για τα 60 χρόνια ελληνικής μετανάστευσης ενώ για αύριο Σάββατο ακυρώθηκε η μουσική παρουσίαση του σχήματος "Ta Mourmourakia" στο Ελληνικό Σπίτι.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο και για τουλάχιστον δυο εβδομάδες ανακοίνωσαν ότι δεν θα έχουν δραστηριότητες (πρόβες χορευτικών) οι σύλλογοι : Επτανησίων, Ελασσονιτών, Ηπειρωτική Κοινότητα, Κρητικός, Πανθεσσαλικός, Ποντίων, "Σούλι".

Η Ελληνική Κοινότητα Haar δεν θα διοργανώσει τις καθιερωμένες "συναντήσεις της Κυριακής " για τις ερχόμενες τρεις εβδομάδες.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί και η προγραμματισμένη εκδήλωση/δεξίωση του Γενικού Προξενείου Μονάχου για την εθνική επέτειο.

Ηπειρώτικη Κοινότητα Μονάχου

 

11.03.2020

 

Το Δ. Σ. της Ηπειρώτικης Κοινότητας Μονάχου αποφάσισε για προληπτικούς λόγους να αναστείλει για τις επόμενες
2 εβδομάδες όλες της δραστηριότητες. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη των δραστηριοτήτων.
Επίσης θα επικοινωνήσουμε με όλους όσους έχουν αναλάβει ρόλο νονού και νονάς για τις περαιτέρω ενέργειες ώστε να καταφέρουμε έγκαιρα να στείλουμε τα πακέτα στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή.


Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
09.03.2020


Πρόσκληση σε γενική τακτική συνέλευση και ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,   


Αγαπητά μέλη και φίλοι.
Το Δ.Σ. του συλλόγου Αιγαίου Μονάχου σας προσκαλεί με βάση το άρθρο 7 (επτά) του καταστατικού σε γενική τακτική συνέλευση στις22 Μαρτίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι:
1.Χαιρετισμός του προεδρείου
2.Έκθεση των πεπραγμένων του Δ.Σ.
3.Έκθεση οικονομικών του ταμείου
4.Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
5.Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
6.Συζήτηση και προτάσεις για μελλοντικές δράσεις του συλλόγου μας7.Διάφορα (προτάσεις στην αρχή της συνέλευσης)
Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων,Ungererstrasse 131. 


Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Κεραμιδάς
Πρόεδρος  Δ.Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

08.03.2020

 

Πρόσκληση           

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Αγαπητά μέλη και φίλοι.

 

Ο  σύλλογός  μας  θα γιορτάσειτην 72η επέτειο της απελευθέρωσης τωνΔωδεκανήσωνκαι της ενσωμάτωσής τους με την Ελλάδατην Κυριακή 15.03.2020, μετά τη Θεία Λειτουργία,στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, Ungererstrasse131.

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε ναπαραβρεθείτε στη δοξολογία και να τιμήσετε με τηνπαρουσία σας αυτή την επέτειο.

Μετά τη δοξολογία σας περιμένουμε για ένα κέρασμα στην αίθουσα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γεώργιος Κεραμιδάς

Πρόεδρος  Δ. Σ. Συλλόγου Αιγαίου Μονάχου

Ψήφισμα συλλόγου Αιγαίου Μονάχου σχετικά με τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας σε νησιά του Αιγαίου

Eκδηλώσεις Παρασκευή και Σαββατοκύριακο (28&29.02 και 01.03.2020)

Δοξολογία για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στο Μόναχο

23.02.2020 Παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου Ηλία Γκαρτσιονίκα και της Γεν. Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτας Κωνσταντινοπούλου η δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων που οργάνωσε η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου στον ΙΝ των Αγίων Πάντων

Foto Mandalenaki Georgios Xristina

Ο σύλλογος Κρητών Μονάχου στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση Free στο Μόναχο με το χορευτικό συγκρότημα και τη χορωδία ριζιτών (22.02.2020)

H Hπειρωτική Κοινότητα Μονάχου σήμερα στην τουριστική έκθεση Free Μονάχου

22.02.2020

Foto Alexia Valioti

Εκδήλωση συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου στις 1η Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου

09.02.2020

Μετά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, σήμερα 09.02.2020, ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο έτη. Από τη διαδικασία αυτή προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:

 

Πρόεδρος: Κορακιανίτη Αμαλία

Αντιπρόεδρος: Τσέλιου Αντωνία

Γραμματέας: Αντιόχου Ντίνα

Ταμείας Α': Μουζακίτη Αθηνά

Ταμείας Β': Ράντου Αλεξάνδρα

Μέλος Α': Άνθης Αλέξανδρος

Μέλος Β': Θωμά Μαρία

 

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου για την παρουσία και την προσφορά τους. Ευχόμαστε στο Νέο ΔΣ καλή θητεία, με όρεξη και θέληση για την ομαλή συνέχιση του Συλλόγου μας στην ανάδειξη του Επτανησιακού Πολιτισμού στο Μόναχο.

Από τη σημερινή εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου ,,Λύκειο των Ελληνίδων"

09.02.2020 Γέμισε η αίθουσα του εστιατορίου ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην εκδήλωση - κοπή βασιλόπιτας - του πολιτιστικού συλλόγου Λυκείου των Ελληνίδων όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν και οι στολές δωρεά της κας Μεταξά στο χορευτικό. Μια σειρά επίσημοι καλεσμένοι αρχών&φορέων και συλλόγων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Βούλγαρη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ημερομηνία (9.2.2020) που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Σύλλογος Αιγαίου. Βασιλόπιτα (02.02.2020)

Βασιλόπιτα 2020. Ηπειρωτικός σύλλογος "ΣΟΥΛΙ" στο εστιατόριο Santorini (02.02.2020)

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

02.02.2020

Από τη σημερινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας των Αγίων Πάντων με κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο καθηγητή και πρ. αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Πυργιωτάκη.

Tην εκδήλωση διοργάνωσε επιτροπή διαφόρεων φορέων/συλλόγων στην οποία συμμετείχαν η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Ίδρυμα Παλλάδιον, Θρακικός Σύλλογος, η Ελληνική Ακαδημία, η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου, τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου (ΤΕΓ) και το Ελληνικό Λύκειο "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής"

Από τη σημερινή εκδήλωση (κοπή βασιλόπιτας) της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου (02.02.2020)

Πολιτιστικός Σύλλογος "Λύκειο των Ελληνίδων". Βασιλόπιτα 2020 στις 9 Φεβρουαρίου 2020

O Σύλλογος Κρητών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συλλογικότητα 

26.01.2020

Ο Πρόεδρος των Κρητών Στέλιος Αντωνάκης έκανε χθες στην μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου μια ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη της συλλογικής και ενωτικής δράσης των συλλόγων στο Μόναχο.  

 

Με αναφορά στη "φιλανθρωπική εκδήλωση συλλόγων και φορέων" που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι σύλλογοι του Μονάχου "ζήτησε" τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής, μιας προσπάθειας που συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά "του εθελοντισμού, της συλλογικότητας, της ενότητας και της προσφοράς".

 

"Νιώθουμε υπερήφανοι ως Σύλλογος Κρητών ότι συμμετέχουμε σ αυτήν την κοινή προσπάθεια, κατέληξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και παρέδωσε στην οργανωτική επιτροπή ένα αναμνηστικό .

 

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Κρητών είναι από τους συλλόγους που συμμετέχει ενεργά από την 1η φιλανθρωπική ενώ ο Πρόεδρός του ήταν σ όλες τις εκδηλώσεις -εκτός από την ιδιαίτερη συμετοχή των μελών του Συλλόγυ - ο ίδιος εθελοντής.

Μια πολύ μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Μονάχου

Μια πολύ μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Μονάχου

 

Η αίθουσα στην κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου με αφορμή της έλευση του νέου έτους ήταν γεμάτη λίγα μόλις λεπτά από τότε που άνοιξαν οι πόρτες της Augustiner Keller.

 

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κρητικούς αλλά όχι μόνο. 

 

Μια σειρά από επίσημοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος

 

Φωτογραφίες για ΔΟΡΥΦΟΡΟ Lakis Spiridonidis

Πανθεσσαλικός Σύλλογος ΜονάχουΜια απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση επανίδρυσης του συλλόγου με μαζική συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων σχεδόν όλων των ελληνικών συλλόγων

Aνεπανάληπτη συμμετοχή κόσμου στην 54η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου (04.01.2020). Φωτο Λάκης Σπυριδωνίδης

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στηρίζουμε την προσπάθεια επαναλειτουργίας του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου

03.01.2020

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Bürgersaal (STEKI) στο Forstenried, Züricherstr 35, 81476 München (U Bahn 3 ή με λεωφορεία 63 και 132 στάση Fürstenrieder Allee).

 

Μουσικό πρόγραμμα: "Τα παιδιά του Μονάχου", συμμετέχει και το χορευτικού του συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου

Έναρξη 18.00, Εισιτήριο 10 € για παιδιά άνω των 12 ετών 5 €.

 

Φωτογραφία αρχείου Δορυφόρου: Το μεικτό χορευτικό συγκρότημα με χορευτές από πανθεσσαλικό, Ηπειρωτική Κοινότητα, Σύλλογο Ελασονιτών και Ηπειρωτικό σύλλογο "Σούλι"Από την κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου για τα 25χρονα στην Aula της LMU

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

03.01.2020

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Επτανησίων Μονάχου ενημέρωσε ότι από την εκδήλωση στις 28.12.2019 συγκεντρώθηκαν 1.584,-€ τα οποία δόθηκαν στην "Μαρία" προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει "το τελευταίο της όνειρο"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  "ΣΟΥΛΙ"

02.01.2020

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα επιτραπέζια ημερολόγια μας για το έτος 2020 μόλις κυκλοφορήσαν!

 

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε το ταμείο του συλλόγου και να επεκτείνουμε τη δράση και την προσφορά μας, επιχειρήσαμε, μέσα από εικόνες και κείμενα, να δημιουργήσουμε ένα μικρό αλλά κατά τη γνώμη μας γοητευτικό ταξίδι σε κάποιες από τις μοναδικές ομορφιές και τα χρώματα της πανέμορφης Ηπείρου.

 

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια μας παραλαμβάνοντας ένα ή και περισσότερα ημερολόγια, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας.

 

Θέρμες ευχαριστίες στους υποστηρικτές μας, που με την προσφορά τους στηρίζουν ενεργά και ουσιαστικά το έργο και τις δράσεις μας.

Σύλλογος Ποντίων: Το Σάββατο η μεγαλύτερη μουσικοχορευτική εκδήλωση ελληνικού συλλόγου στο Μόναχο

02.01.2020

Το πρώτο Σάββατο κάθε έτους πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια η μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων Μονάχου που αποτελεί και τη μαζικότερη εκδήλωση ελληνικού συλλόγου.

 

Είναι ο 54ος ετήσιος χορός του συλλόγου, δηλαδή όσα είναι και τα χρόνια λειτουργίας του.

 

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στην μεγάλη αίθουσα Paulaner am Nockherberg, Hochstraße 77, 81541 München (  U2 - Tram 18 - Bus 52)

'Ωρα έναρξης 18:00

 

Οι καλλιτέχνες Μπάμπης Ιωακειμίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Φάνης Κουρουκλίδης και Γιώργος Σιαμίδης θα καλύψουν μαζί με τους καλλιτέχνες του συλλόγου και το GENIMA BAND το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου.

 

Γενικό εισιτήριο 10 € (άνω των 10 ετών)